Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ Ή ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΑΠΣ


 Νέα από τον Αρχηγό

Δημοσίευση  pezoporos Χθες στις 18:06
Νέα από τον Αρχηγό

 

Κάλιο αργά…

Ο Αρχηγός επισκέφτηκε την Μυτιλήνη και την Κυριακή 09-06-13 συναντήθηκε με το προσωπικό. Μερικά σταχυολογήματα πιθανόν διαφωτιστικά…


  • Αρνήθηκε ότι μπορούμε να μιλάμε στο όνομα των εποχικών συμβασιούχων συναδέλφων και δυστυχώς δεν πήρε απάντηση από τον πρόεδρο του Σωματείου που είχε το λόγο. Το ίδιο μαχητικά αντιδρά και η Ομοσπονδία;
  • Δεν απάντησε σε αναφορά για άμεση απορρόφηση των επιλαχόντων και μια νέα 5ετία/ 10ετία των εποχικών συναδέλφων. Δεν υπάρχει θέμα 1+1, 2+1, 1+2, οι εποχικοί συμβασιούχοι θα προσληφθούν μόνο για φέτος, ένδειξη ότι πιθανόν για την επόμενη αντιπυρική περίοδο να ετομάζεται νέος διαγωνισμός.
  • Διαπιστώνει σημαντικό πρόβλημα στις υπηρεσίες από τις διαφορετικές ταχύτητες προσωπικού.
  • Σε αναφορές για άμεση μονιμοποίηση όλων απαντούσε με αναφορές σε «εξομοίωση όσων έχουν τα προσόντα». Νομίζω ότι το καμπανάκι χτυπάει δυνατά για όσους δεν έχουν τα σχολεία.
  • Θεωρεί ότι το συνταξιοδοτικό είναι αποτρεπτικό για την μονιμοποίηση των μεγαλύτερων και έκανε σαφή αναφορά στα επικουρικά τους ταμεία (εφάπαξ), μιλώντας μάλλον συντεχνιακά ως συνδικαλιστής παρά ως Αρχηγός.
  • Θεωρεί ότι οι 5-ετείς εκ των πολιτών πρέπει να μονιμοποιηθούν/ εξομοιωθούν άμεσα, διότι α. πέρασαν από διαδικασία ΑΣΕΠ _εμείς δεν περάσαμε;, β. είναι νέοι και μπορούν να στελεχώσουν τις παραγωγικές σχολές, γ. είναι πτυχιούχοι σε ποσοστό 70%
  • Δεν μας συμφέρει να ανακινούμε θέμα ένταξής μας στον κανονισμό μεταθέσεων διότι 700 από εμάς θα βρεθούν στην Αττική όπου υπάρχουν κενά.

Συνάδελφοι που στο πρόσφατο παρελθόν στήριξαν την σφαγή των 1500 στο όνομα του ρεαλισμού, που διέδωσαν τις διαβεβαιώσεις της Ομοσπονδίας και του Νικολιτσόπουλου προς τους επιλαχόντες να μην ανησυχούν και να μην φέρουν προσκόμματα στην διαδικασία _διότι όλοι θα απορροφηθούν εντός τριετίας, τώρα ανησυχούν μήπως έρθει η ώρα τους. Διότι, λίγοι πλέον έχουν εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία και τα Σωματεία, όλοι πλέον ανησυχούν μήπως «το παιγνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο», κυρίως δε ανησυχούν αυτοί που έχουν παίξει στο έργο.

Πιθανόν να υπάρξει κάποια εξέλιξη πριν το τέλος της 5ετίας – ίσως και εντός του επόμενου έτους. Το θέμα είναι κατά πόσο θα επηρεάσουμε εξελίξεις, θα αποτρέψουμε τον περαιτέρω κατακερματισμό μας, θα επιτύχουμε την μονιμοποίησή μας.


Σ.Δ. Μα αυτά και μα αυτά δεν βλέπω να βγάζουν καλοκαίρι ούτε εποχιακοί ούτε πενταετείς ούτε μόνιμοι ούτε αξιωματικοί αλλά ούτε αρχηγοί και υπουργοί . 
Άντε για μας και κάνα τσιπουρακι οι στεριανοί και τσικουδιά οι θαλασσινοί. 
Τέλος είμαστε και εμείς επιτέλους μια φορα στο κλήμα της διάλυσης της χώρας .
ΜΠΡΑΒO ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!