Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ & ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ

ΜΑΛΛΙΆ ΚΟΥΒΆΡΙΑ.

Πολλά κομμωτήρια ανα την Ελλάδα έχουν αυτή την επωνυμία.
Στην δίκια μας περίπτωση η έκφραση ταιριάζει γάντι.

Και εξηγώ.
Έχουμε Ομοσπονδία , έχουμε περίπου 35 Σωματεία Πρωτοβάθμια , έχουμε Συντονιστικό Επιλαχόντων , έχουμε Συντονιστικό αλλαγμένο Ι , έχουμε Συντονιστικό Συμβασιούχων.
Με όλα αυτά σε πλήρη λειτουργία θα μας ζήλευε όλος ο Συνδικαλιστικός κόσμος.
Παρόλα αυτά κάποια Σωματεία μόνιμων νομίζουν πως έχουμε κενά και ανακοινώνουν πως μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας μέσα από τα δικά τους Σωματεία.

Τι λένε αυτά τα Σωματεία.
Γραφτείτε σε εμάς.Και οι πενταετής και οι συμβασιούχοι.
Και λοιπόν εμείς πάμε και γραφόμαστε σε αυτά τα Σωματεία.
Έχουμε δίκιο που πήγαμε εκεί;
Ποια είναι αυτά τα Σωματεία και τι έχουνε κάνει όλα αυτά τα χρόνια για εμάς .
Το ψάξαμε;
Ποια από αυτά τα Σωματεία μας στήριξαν τόσα χρόνια;
Αν βρείτε έστω και ένα ,  τραβώ να πάτε συνάδελφοί να γραφτείτε.

Συνάδελφοι , και απευθύνομε στους 1100 που είναι έκτος προκήρυξης , στους 1000 επιλαχόντες της προκήρυξης , στους 3400 εντός προκήρυξης εξ. εποχικών και στους 600 εξ των πολιτών.
Λιπών όλοι εμείς οι παραπάνω χωράμε στα σωματεία των μονίμων;
Όσοι νομίζουν βέβαια ότι χωράνε ιδίου της δόξας πεδίο λαμπρό.

Προβλήματα μονίμων: μην χαθούν και άλλα από τα κεκτημένα που έχουν σήμερα.
Έχουν βέβαια χάση αρκετά μέχρι τώρα αλλά δεν μίλαγαν.
Ήταν πολύ το λίπος.
Τους προτείνουμε να ασχοληθούν με αυτό που τους έμεινε γιατί τους βλέπω να τους παίρνουν και το υπόλοιπο.

Σε καμία περίπτωση δεν τους θέλουμε απέναντι  και δεν είμαστε απέναντι .
Θα θέλαμε να είμαστε μαζί.
Εμείς τόσα χρόνια λέγαμε πως είμαστε το ίδιο , άλλα το λέγαμε μόνο εμείς.

Αλλά ας αφήσουμε τους μόνιμους Συναδέλφους αρκετά ασχοληθήκαμε έχουν τα δικά τους προβλήματα τα οποία δεν μας ζήτησαν και ποτέ την συνδρομή μας αλλά όπως και να έχει άρχισαν να το παλεύουν και πολύ καλά κάνουν.
Εμείς είμαστε εδώ και παρόλο τα δικά μας προβλήματα που είναι πολύ περισσότερα δηλώνουμε αλληλέγγυοι και δίπλα τους γιατί τους θεωρούσαμε συναδέλφους και τους θεωρούμε.
Αλλά ας πάμε στα δικά μας που είναι αρκετά.

-Έχουμε τους 1100 εκτός προκήρυξης οι οποίοι από όσο γνωρίζω ζητούν να τελειώσουν το Γυμνάσιο η το Δημοτικό για τους μεγαλύτερους , να αποκτήσουν την κατάλληλη προϋπηρεσία οι υπόλοιποι και ίσως κάποιοι να καθαρίσουν ποινικά και Ι. Τώρα είναι και κάποιοι πάνω από 56 ετών οι οποίοι πλέων δεν μιλάνε καθόλου. ίσως βγουν στη σύνταξη και ησυχάσουν.
Αυτή η μερίδα λιπών θέλει κάτι που δεν μας το έχει γράψεις ούτε σε ένα χαρτί για να ξέρουν και όλοι οι υπόλοιποι τι ακριβός θέλουν . Και αναφέρομε στο συντονιστικό τους που τους το έφτιαξε η ΠΟΣΠΥΔ.

-Έχουμε 1000 περίπου επιλαχόντες οι οποίοι είναι απογοητευμένοι εν μέρη διότι έχουν μείνει εκτός παρόλο που είχαν όλα τα προσόντα του διαγωνισμού και προϋπηρεσία ίσως και από το 2001 άλλα έμειναν εκτός.Αυτοί λοιπόν ασχολούνται ποιο πολύ με το πως θα βγάλουν άλλους έξω για να μπούνε αυτοί.κάποιοι ελάχιστο κοιτούν και τα κενά των μονίμων τα οποία κατά 50% θα γίνουν οργανικά πενταετών.
Το διαταυτα είναι πώς και αυτοί έχουν Συντονιστικό υπό της ΠΟΣΠΥΔ , αλλά και αυτοί δεν έχουν μια ανακοίνωση επίσημη να ξέρουμε τι ισχύει και τι θέλουν.

-Έχουμε 600 πενταετής από τους πολίτες που δεν ακούγονται πουθενά παρόλο που ει ναι νέα παιδιά και θα έπρεπε να έχουν όρεξη για το μέλλων .
Λιπών εδώ είμαι σε δύσκολη θέση γιατί δεν ξέρω πολλά για αυτούς οι οποίοι είναι και αυτοί συνάδελφοι αλλά επικοινωνούν σπασμωδικά και δείχνουν χαμένοι.
Ένα κομμάτι της άριας φυλής των μονίμων Συναδέλφων ( ευτυχώς μικρο ) τους έχουν πιση ότι είναι και αυτοί μόνιμοι με την διάφορα πως δεν μπορούν να καταλάβουν πως οι μόνιμοι συνάδελφοι τους κουτσά στραβά ζούνε τις οικογένειάς τους αλλά αυτοί δεν μπορούν με αυτά που παίρνουν να ζήσουν τον εαυτό τους.
Νέες ιδέες χρειαζόμαστε άλλα στην προκείμενη εποχή που ζούμε δεν θα περιμένουμε ας ενεργοποιηθούν λίγο ποιο γρήγορα τους χρειαζόμαστε.
Ελαφρυντικό ότι αυτοί δεν έχουν Συντονιστικό.

-Το μεγάλο κομμάτι ει ναι είναι 3400 πενταετής πυροσβέστες οι οποίοι αν και χαλαροί στην αρχή και χωρίς καμία ανάμιξη συντονιστικού προσπαθούν μέσα σε αυτό το θολό τοπίο να ανασυγκροτηθούν και να πάρουν μια κατεύθυνση άλλα πλέων δείχνουν να μην εμπιστεύονται ότι τους έφερε στην σημερινή κατάσταση την οποία κρίνουν Μέτα από σχεδόν 7 μήνες σχετικά καλή.

Και ρωτώ τώρα είναι αυτή η πραγματική κατάστασης αυτή μόνο.
Τα έχω πει όλα δυσάρεστα.
Μήπως τα έχω πει ευχάριστα σύμφωνα μα τις κακές Κασσανδρεύς που λένε δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα.
Οι Συνάδελφοι μόνιμοι που μας θέλουν μαζί έχουν κάτι ποιο ξεκάθαρο στο μυαλό τους;

Σάς στέλνω αυτό το email με το μυαλό μου το καλό όλων μας και θέλω να το δημοσιεύσετε.
Χαράλαμπος Παπαχρηστος.

Σ.Δ.ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΡΕΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΜΗ ΠΡΕΠΟΥΣΕΣ .
ΕΠΛΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΑΜΕ ΣΩΣΤΑ.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.