Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ.




    • Στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2001 αναφέρει για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Εκεί λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνετε η ειδικότητα του πυροσβέστη, ως εκ τούτου όπως αναφέρει εγγράφως το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους προς το ΑΠΣ , οι Π.Π.Υ δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος αυτού . Το επίδομα αυτό  το δικαιούνται όσοι εργάζονται στο Νομό Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στην επαρχία Φιλιατών, αλλά και όσοι η Υπηρεσία τους βρίσκετε σε ακτίνα έως  20 χλμ από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. 
    • Ωστόσο η ΠΟΣΠΥΔ με την βοήθεια των Νομικών Συμβούλων της προσπαθεί να αποτρέψει το κόψιμο του παραπάνω επιδόματος                                                 
    • Επίσης ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας και προϋπηρεσίας που μπορεί να αναγνωριστεί στο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικό είναι μέχρι 7 έτη. Ο χρόνος υπηρεσίας και της προϋπηρεσίας που ξεπερνά τα 7 έτη δεν λαμβάνετε υπόψη για μισθολογική εξέλιξη. Ολα αυτά με βάση το Γεν. Λογiστήριο του Κράτους.        


    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: Forest Firefighters Greece 

    Σ.Δ.Τρία συναδελφικά blog αναμεταδίδουν το ένα από το άλλο τι;
    Αναμεταδίδουν στο πρώτο θέμα απο τα τρια κάτι που δεν το γράφει κανένας νόμος
    Αυτό βέβαια δεν πειράζει.
    Αυτό που πειράζει είναι ότι σίγουρα ούτε οι ίδιοι δεν το διάβασαν γιατί εάν το διάβαζαν θα έβλεπαν πως δεν βγαίνει κανένα νόημα.
    Το συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέρει 4000 πενταετείς και θα έπρεπε να το προσέξατε λίγο παραπάνω συνάδελφοί.
    Θα ήθελα βέβαια να δω και το πραγματικό έγγραφο που επικαλούνται και εάν λέει έτσι τότε συγνώμη.
    Και εξηγώ:
    Στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011 αναφέρει για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Εκεί λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνετε η ειδικότητα του πυροσβέστη, ως εκ τούτου όπως αναφέρει εγγράφως το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους προς το ΑΠΣ , οι Π.Π.Υ δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος αυτού .

    Στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011 λέει:Εκτός από το βασικό μισθό του υπαλλήλου δύναται να χορηγείτε επίδομα ανθυγιεινής εργασίας μέχρι του ποσού τον 150 ευρώ μηνιαίως.Οι δικαιούχοι του εν λόγου επιδόματος καθώς και οι προϋποθέσεις χορήγησή του καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού η οποία εκδίδεται σε αποκλειστική προθεσμία έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

    ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ.

    Λέει δηλαδή αυτό που φωνάζαμε την περίοδο που περνάγαμε σχολές. Ότι έπρεπε ο τότε Υπουργός να βγάλει υπουργική απόφασή και να καθoρίσει πόσο θα πάρουν οι οδηγοί και πόσο οι μάχιμοι.Γιατί και οι μάχιμοι το δικαιούνται.
    Το ΑΠΣ δεν ενόχλησε τα συνδικάτα τι έκαναν τότε;
    Σας παραθέτουμε τρις Υπουργικές από υπουργία και εργαζομένους που τούς ενδιέφερε να το πάρουν.

    Αρχείο Adobe Acrobat ΦΕΚ 1399Β_12 (Μέγεθος: 319 Kb)
    Αρχείο Adobe Acrobat ΦΕΚ 1398Β_12 (Μέγεθος: 339 Kb)
    Αρχείο Adobe Acrobat ΦΕΚ 465Β_12 (Μέγεθος: 360 Kb)

    Το επίδομα αυτό  το δικαιούνται όσοι εργάζονται στο Νομό Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στην επαρχία Φιλιατών, αλλά και όσοι η Υπηρεσία τους βρίσκετε σε ακτίνα έως  20 χλμ από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. 

    Σε αυτό το κομμάτι μάλλον αναφέρονται στο επίδομα παραμεθορίων.Είναι ένα διαφορετικό θέμα από το άλλο και μπράβο στο Σωματείο Θεσπρωτίας που το κατάλαβε και υποχρέωσε το Α.Π.Σ. να διορθώσει το λάθος του.
    Ενημερωτικά και μόνο αυτό το επίδομα είναι 100 ευρώ.


    ΥΓ. Συνάδελφοι  των blog θα σας παρακαλεσω   λίγη προσοχή τα λαθη ειναι ανθρωπινα αλλα όλοι οι συνάδελφοι αυτόν των καιρό είναι μέσα στα νεύρα. Ευχαριστώ.