Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

<< ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ >>

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 570 
 

Λάρισα, 25 Φεβρουαρίου 2017




Θέμα : << ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ >> 
 

Συνάδελφοι, σήμερα 24 Φεβρουαρίου εκδόθηκαν τρεις διαταγές Η πρώτη καλεί όλες τις Υπηρεσίες όπως διακόψουν τις άδειες ή τα ρεπό προς τους 2091 Π.Π.Υ. που είναι προς ένταξη και να ξεκινήσουν την εργασία τους κανονικά από τις 25/2/2017. Ήταν αναμενόμενη , πιστεύουμε ότι είναι κατανοητή από όλους μας και δεν χρειάζεται άλλη διευκρίνηση .

Η δεύτερη διαταγή διευκρινίζει ότι το ωράριο εργασίας δεν αλλάζει προς το παρόν και μέχρι νεότερη διαταγή θα δουλεύουμε όπως πριν. Αναμένεται μέσα στην εβδομάδα η εκταμίευση των 10.600.000 εκ. ευρώ για τους 2091 Π.Π.Υ. Τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα για να δουλεύουμε σε 24ωρη βάση ( έχει φύγει ήδη το σχετικό αίτημα από το Α.Π.Σ. αφού για να γίνει αυτό έπρεπε να βγει πρώτα το Φ.Ε.Κ. της τροπολογίας το οποίο και βγήκε χθες ) . Στην συνέχεια θα βγει Υπουργική του κ. Τόσκα, η οποία θα διευκρινίζει τον τρόπο που θα δουλεύουμε και θα είναι ακριβώς το ίδιο ωράριο με το μόνιμο προσωπικό. Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν κατά το δυνατόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σε όλες τις συναντήσεις μας στα Υπουργεία κατά την διάρκεια της μεγάλης μας πορείας στις 8 Φεβρουαρίου 2017, πήραμε όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την γρήγορη περαίωση της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί.

Η τρίτη διαταγή αναφέρεται στον τόπο συμφερόντων πράγμα που έπρεπε να γίνει από την πρώτη ημέρα που γίναμε Π.Π.Υ. αλλά δεν έγινε και είναι και αυτός ένας παράγοντας για την μη έγκυρη ένταξη μας στο μόνιμο προσωπικό. Μετά από αυτό θα ακολουθήσει κατανομή οργανικών θέσεων, διαδικασία που θα έπρεπε να γίνει και αυτή και για τους 4.000 Π.Π.Υ. από την αρχή αλλά οι γνωστοί φωστήρες έφερναν όπως πάντα αντιρρήσεις .

Συνάδελφοι το σωστό και το νόμιμο ήταν τώρα να έχουμε ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό, παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια, αρκετοί συνάδελφοι, δεν έβλεπαν ότι ακόμα και αυτό το αυτονόητο έπρεπε να το στηρίξουν ενεργά και έμπρακτα . Πιστεύουμε πως μετά τα τελευταία γεγονότα να ξυπνήσατε έστω και αργά. Η μεγαλειώδης πορεία μας με σχεδόν πάνω από 2.000 Συναδέλφους απέδειξε πως μπορούμε από εδώ και πέρα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να οδηγήσουμε τον κλάδο μας στην πλήρη δικαίωση.

Όσον αφορά την δικαστική διεκδίκηση, η σχετική ανακοίνωση από την Νομική μας Σύμβουλο θα αναρτηθεί το απόγευμα της Κυριακής, οι ενέργειες θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, όπου και θα υπάρξει και νέα ενημέρωση.

Σας ζητούμε να στηρίξετε την Ένωσή μας, τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ πρέπει να είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά, οι κινήσεις μας να είναι στον σωστό χρόνο, πρέπει από δω και στο εξής να προλαβαίνουμε τις καταστάσεις και όχι να τις κυνηγάμε εκ των υστερών.

Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, όπως αυτό αποδείχτηκε δυστυχώς στο τελευταίο διάστημα, ότι «όποιος κρατάει πολλά καρπούζια στις μασχάλες» το βέβαιο είναι πως θα του πέσουν όλα. Έστω και την ύστατη αυτή στιγμή τα παθήματα να σας γίνονται μαθήματα.