Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ


Πυρκαγιά στην Πορτή του Δήμου Μουζακίου (Φώτο + βίντεο)


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο χωριό Πορτή του Δήμου Μουζακίου. Η φωτιά ξεκίνησε στις 15:00 περίπου το μεσημέρι στην βόρεια πλευρά του χωριού δίπλα από τα τελευταία σπίτια. Η φωτιά στη συνέχεια συνέχισε προς την κορυφή του βουνού όπου βρίσκεται το πάρκο κεραιών.
Στην περιοχή επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο καθώς και δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η περιοχή είναι δύσβατη και το έργο των πυροσβετών πολύ δύσκολο. Η βλάστηση στην περιοχή είναι σχετικά αραιή με λίγες βελανιδιές και η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Αν όμως η φωτιά περάσει από την άλλη πλευρά του βουνού (αυτή τη στιγμή 17:30 βρίσκεται στην κορυφή του βουνού περίπου 1000 μέτρα υψόμετρο) προς την περιοχή του Μουζακίου τότε υπάρχει πυκνό δάσος από βελανιδιές, πουρνάρια κτλ. και η κατάσταση θα είναι δύσκολη.
Στην περιοχή επικρατούν μέτριας έντασης άνεμοι αυτή τη στιγμή 17:30.
Ανανέωση 18:00 Εκφράζεται η αισιοδοξία από τις δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή ότι η φωτιά δεν θα περάσει στην πλευρά του Μουζακίου. 
Ανανέωση 18:30 Στην περιοχή επιχειρούν πλέον και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα κάτι που δείχνει την κρισιμότητα της φωτιάς και τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή να ανακοπεί η φωτιά πριν τη νύχτα και πριν μπει στο πυκνό δάσος του Μουζακίου.
Ανανέωση 20:45 Ολοκλήρωσαν τις ρίψεις τα καναντέρ αφού πλέον το σκοτάδι δεν επιτρέπει την προσέγγιση του χώρου. Πλέον η μάχη θα δοθεί από τα πυροσβεστικά οχήματα και τις δυνάμεις πυροσβεστών που παραμένουν με ισχυρή δύναμη στην περιοχή.
Ανανέωση 21:45 Για την ώρα φαίνεται η μάχη που δίνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να κερδίζεται. Μικρές εστίες ωστόσο σιγοκαίνε σε απόκρυμνα σημεία με τον άνεμο να πνέει δυνατός.