Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ



Τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και των πρωτοβαθμίων τοπικών Ενώσεων στη  Μακεδονία,   των  Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών συναντήθηκαν  την Παρασκευή 6/9 με  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους   βουλευτές Δημήτρη Τσουκαλά, Γιάννη Αμανατίδη, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Αλέξη Μητρόπουλο,τον  Συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Μαυρόπουλο, καθώς και στελέχη του κόμματος. στα γραφεία του κόμματος στην Θεσσαλονίκη. 

Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. 
 Οι εκπρόσωποι των ενστόλων τόνισαν πως ο αγώνας που δίνουν δεν είναι συντεχνιακός αλλά πολιτικός και πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στρέφονται  προς τους πολίτες. Ανέφεραν ακόμη πως είναι θετική η προσέγγιση με την Αριστερά, σπάζοντας έτσι ένα ταμπού δεκαετιών και από τις δύο πλευρές. 

Κοινή ήταν η διαπίστωση , πως οι ένστολοι αποτελούν κομμάτι του ελληνικού λαού και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η αστυνομία για την καταστολή των λαϊκών αγώνων. 

Την ΕΑΠΣ  στη συνάντηση εκπροσώπησαν ο Γεν.Γραμματέας Τάσος Μανιάτης το μέλος του Δ.Σ. Δημ.Σιμιτζής  και ο Περιφ. Εκπρόσωπος Κεντρ.Μακεδονίας Χαρ.Παπαδόπουλος,  οι οποίοι έθεσαν και τα  ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό προσωπικό.