Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η 8η ΕΜΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ


Καταγγέλλουν την κατάργηση της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012, 13:33
Στην αποκάλυψη ότι καταργείται η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας προχώρησε η ένωση υπαλλήλων πυροσβεστών Θεσσαλίας.

Η ανακοίνωση της ένωσης έχει ως εξής:

«Τελικά οι φόβοι και οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν! Η πενταμελής επιτροπή κάποιων αξιωματικών που ορίστηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ''αποφάσισε'' στο τελικό πόρισμά της το οριστικό κλείσιμο της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας από τον περασμένο Ιανουάριο έκανε γνωστή την φημολογούμενη κατάργηση της 8ης ΕΜΑΚ με δελτία τύπου και επιστολές προς τον τότε Υπ.Προστασίας του Πολίτη,τους βουλευτές και τοπικούς άρχοντες της Θεσσαλίας καθώς και τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.Το θέμα έφτασε ως τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων με τη μορφή επερωτήσεων από βουλευτές διαφόρων κομμάτων. Παράλληλα η ΕΥΠΣΠΘ, με επείγον έγγραφό της, ζήτησε μέσω της ΠΟΕΥΠΣ την αποστολή των πρακτικών της τελικής συνεδρίασης της επιτροπής για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Ουδέποτε έλαβε απάντηση...

Εννέα μήνες μετά διέρρευσαν στο διαδίκτυο τα πρακτικά με ημερομηνία υπογραφής την 13-1-2012. Μεταξύ άλλων η επιτροπή στο τελικό πόρισμά της αποφάσισε το κλείσιμο της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας με την αστεία δικαιολογία της υποστελέχωσης και του ψευδούς ισχυρισμού της έλλειψης επιχειρησιακά ικανών ειδικών ομάδων διάσωσης. Αστεία διότι για υποστελέχωσή της ευθύνεται αποκλειστικά το Α.Π.Σ,ενώ ψευδή διότι η 8η ΕΜΑΚ,τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία υπογραφής της απόφασης,διέθετε την μεγαλύτερη επίσημα πιστοποιημένη ορειβατική ομάδα μετά από την 1η ΕΜΑΚ Αθηνών.

Η προχειρότητα και η μεροληψία των αποφάσεων της επιτροπής αποδεικνύονται και από το γεγονός του ότι οι κυρίες και κύριοι Αξιωματικοί της επιτροπής(με εξαίρεση τον Πύραρχο κο Παπαγεωργίου) αποφάσισαν το κλείσιμο της 8ης ΕΜΑΚ και την συνέχιση της λειτουργίας και την ενίσχυση της 6ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Πάτρα,η οποία μέχρι και την ημερομηνία υπογραφής της παραπάνω απόφασης δεν διέθετε τις πιστοποιήσεις των ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ και η οποία απέχει μόλις δύο ώρες από την μεγαλύτερη ΕΜΑΚ της χώρας,εκείνη των Αθηνών.Ενημερωτικά επίσης σας αναφέρουμε και την απόφαση της επιτροπής για ίδρυση και 2ου πυροσβεστικού σταθμού στην ίδια πόλη με την αιτιολογία της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας,τη στιγμή που η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας,η Λάρισα, λειτουργεί τόσα χρόνια με έναν υποβαθμισμένο Β' τάξης σταθμό,ενώ άξια απορίας είναι και η ενίσχυση της Αχαΐας με 26 μεταθέσεις έναντι...1 στο νομό Λάρισας...

Όλα τα παραπάνω αποτελούν παραδείγματα και στοιχεία που καταδεικνύουν την συνεχιζόμενη επιχειρησιακή υποβάθμιση της Θεσσαλίας σε σχέση με άλλες περιφέρειες της χώρας και σε καμία περίπτωση αιτία αντιπαράθεσης με άλλες Υπηρεσίες και συναδέλφους και ειδικά με τους συναδέλφους της Αχαϊας με τους οποίους μας συνδέουν πολύχρονοι κοινοί αγώνες,αφού πάγια θέση της Ένωσής μας αποτελεί η διατήρηση και ενίσχυση όλων των Υπηρεσιών του Π.Σ.

Μπορεί λοιπόν κανείς να αμφισβητήσει την μεροληψία και την προχειρότητα στις αποφάσεις της επιτροπής; Αποφάσεις που σύμφωνα και με τον Γ.Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας θα αποτελέσουν το βασικό άξονα της αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.Αναρωτιόμαστε,είναι δυνατό να αποφασίζουν κάποιες και κάποιοι κατώτεροι αξιωματικοί του Π.Σ για το επίπεδο της ασφάλειας μιας ολόκληρης περιφέρειας της χώρας μας χωρίς να έχουν καν επισκεφθεί από κοντά την 8η ΕΜΑΚ ώστε να έχουν ιδία άποψη της λειτουργίας και του έργου που επιτελεί;Αναζήτησαν ποτέ στα αρχεία του Α.Π.Σ τις πιστοποιήσεις των ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ;Είναι δυνατόν η αναδιοργάνωση του Π.Σ,για τα τριάντα τουλάχιστον επόμενα χρόνια,να γίνεται μέσα από τα ερμητικά κλειστά παράθυρα κάποιου γραφείου με τη διαδικασία της ψηφοφορίας;»

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή:thessalianews
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΖΟΥΓΛΑ