Η πλειάδα των απρόθυμων να αναλάβουν το καυτό χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και μάλιστα μετά τον Νίκο Δένδια, έφερε τον Βασίλη Κικίλια στην Κατεχάκη.
  Τις «συμπληγάδες» της νεοτρομοκρατίας, της εγκληματικότητας και της ελλειμματικής αντιπυρικής περιόδου καλείται να περάσει κάνοντας «σταυρωτές ντρίμπλες», «block out» και «σκρινάροντας», στην πρώτη υπουργοποίησή του, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας.
Το όνομά του δεν είχε ακουστεί για υπουργική θέση, πόσο μάλλον για αυτό το δύσκολο και επικίνδυνο υπουργείο. Πολιτικές πηγές κάνουν λόγο για «λύση ανάγκης» ή τουλάχιστον για επιλογή που προήλθε από την «απροθυμία» άλλων υποψήφιων για την συγκεκριμένη θέση.
Ο κ. Κικίλιας φαίνεται να ήταν ο πρώτος που δέχθηκε με μεγάλη προθυμία να το κάνει, όταν του προτάθηκε, και επελέγη μεταξύ των άλλων «απρόθυμων».
Το βιογραφικό του Βασίλη Κικίλια
Ο Βασίλης Κικίλιας  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και στο επάγγελμα είναι Ορθοπεδικός Χειρουργός. Έχει σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002), κατέχει τίτλο Μάστερ από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας (2008), ενώ είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2011). Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.
Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ενώ επανεξελέγη στις 17 Ιουνίου 2012.
Κανείς βέβαια δεν μπορεί να ξεχάσει την αθλητική του καριέρα σε επίπεδο πρωταθλητισμού, στο άθλημα του μπάσκετ.
Πηγή ➤ thetoc



Σ.Δ. ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΙΣΩΣ ΠΕΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΊΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ .
ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ;

ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ.

ΊΔΩΜΕΝ!!!!