Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ

Λάρισα,    29/05/2013    

Αρ. Πρωτ.: 110


 ΠΡΟΣ:  ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

              
ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από το Α.Π.Σ. προς την  Ένωση μας ώστε να διευκρινιστούν κάποια από τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Σώμα μας .

Ειδικό Μισθολόγιο
 Γίνετε και θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για ένταξη των Π.Π.Υ. σε ειδικό μισθολόγιο ώστε να γίνει ομογενοποίηση των ωραρίων εργασίας για να μπορέσει το Π.Σ. να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του.

Υπερωρίες – Εξαιρέσιμες - Νυχτερινά
Εντός της εβδομάδας ή το αργότερο Δευτέρα με Τρίτη θα έχουν έρθει οι σχετικές διαταγές στις Υπηρεσίες μας .

Π.Δ. για τις Άδειες
Το Π.Δ. για τις άδειες του προσωπικού του Π.Σ. έχει κολλήσει στο Σ.Τ.Ε.  Αφού γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις αναμένετε και η έκδοση του.
Κατανομή προσωπικού στα Πεζοπόρα Τμήματα.
Αναμένετε μέχρι 31 Μαΐου η κατανομή στα πεζοπόρα και των τελευταίων Π.Π.Υ. που για διαφόρους λόγους τοποθετήθηκαν σε άλλες Υπηρεσίες .
Κατά πάσα πιθανότητα λόγο έλλειψης προσωπικού θα ζητηθεί από όσους Π.Π.Υ. επιθυμούν να μετακινηθούν σε πεζοπόρα τμήματα.

Μεταθέσεις – Αποσπάσεις
Μεταθέσεις δεν θα πραγματοποιηθούν πριν την λήξη της αντιπυρικής εκτός κάποιων ελαχίστων με σοβαρά προβλήματα ( άρθρα ).
Αποσπάσεις θα γίνουν οι αναγκαίες μέσα στην αντιπυρική και μετά κανονικά όπως ισχύει και για το μόνιμο προσωπικό.

Επίδομα 150 ευρώ.
Η προσπάθεια επικεντρώνετε στην έκδοση σχετικής Κ.Υ.Α. χωρίς αναδρομική ισχύ.
Όταν λοιπών εκδοθεί μπορούμε να διεκδικήσουμε αναδρομικά μέσου της Νομικού Συμβούλου της Ένωσης μας έως και 2500 ευρώ περίπου.

Υγειονομικές εξετάσεις   Συμβασιούχων Πυροσβεστών. .
Το Π.Δ. που αφορά Συμβασιούχους – Επιλαχόντες που βρίσκετε στην Νομοπαρασκευαστική του Σ.Τ.Ε. δεν έχει καμία διαφοροποίηση με τα προηγούμενα έτη. Η μόνη βεβαίωση που χρειάζεται είναι από Παθολόγο κρατικού Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας ή Οικείου Ασφαλιστικού φορέα ο οποίος θα βεβαιώνει την καλή κατάσταση της Υγείας. Τα δικαιολογητικά προς αποφυγή λαθών καλό είναι να τα συλλέξουν μετά την σχετική διαταγή.
Συνάδελφοι με την ένταξη μας στο Π.Σ. ως Πενταετείς Πυροσβέστες δεν τελείωσαν και τα προβλήματα μας . Σας το λέμε αυτό γιατί μια  μεγάλη μερίδα Πενταετών δείχνει να μην ενδιαφέρετε για συνδικαλιστική εκπροσώπηση.
Ελπίζουμε αυτή την αδιαφορία και τον οχαδερφισμό κάποιων συναδέλφων να μην την πληρώσουμε για μια ακόμα φορά.
Ευχαριστούμε όλους τους Συναδέλφους που στηρίζουν την Ένωση μας .

                                                          Με τιμή για το Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                                  Τηλ.6973774868

           Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ Η ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ

Ρύθμιση θεμάτων του ΤΕΑΠΑΣΑ

Αρ. Πρωτ. : 3017 // 29-05-2013
            Περί προτεινόμενου σχεδίου Υ.Α. με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων του ΤΕΑΠΑΣΑ»
Προς : 1. Πρόεδρο ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχο Χριστολουκά Νικόλαο
………..2. Δ.Σ.ΤΕΑΠΣΑ
ΚΟΙΝ: 1. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
………..2. Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
………..3. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε 
Αφού μελετήσαμε το αναφερόμενο στο θέμα, κείμενο που μας αποστείλατε και μετά από επικοινωνία με τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς του Π.Σ. (των ενεργεία και σε αποστρατεία συναδέλφων), σας εκθέτουμε τα παρακάτω:
1. Ως προς τις απόψεις μας, περί προτάσεων λήψης μέτρων βιωσιμότητας στα  επικουρικά ταμεία του Π.Σ. στο ΤΕΑΠΑΣΑ, ισχύουν οι απόψεις μας όπως τις διατυπώσαμε στο, από  07-01-2013 κοινό έγγραφο  των ΠΟΕΥΠΣ – ΕΑΠΣ – ΠΕΑΠΣ, που σας αποστείλαμε.
2. Ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν είναι αποδεκτή καμία σκέψη για περαιτέρω αύξηση των εισφορών των εξαθλιωμένων μισθολογικά πυροσβεστικών υπαλλήλων.
3. Η  επανάληψη σε αυτή τη συγκυρία αναλογιστικής μελέτης για τα πυροσβεστικά επικουρικά ταμεία, ουδέν νεώτερο θα επιφέρει και σε καμία περίπτωση δεν θα αντανακλά την πραγματική πορεία τους στο μέλλον, καθότι  δεν έχουν ξεκαθαριστεί καίρια ζητήματα προσωπικού στο Π.Σ. όπως:
· η πορεία της πρόσληψης  725 επιτυχόντων δοκίμων Πυροσβεστών,
· η διαδικασία ομογενοποίησης των 4000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, οι οποίοι,  προβλέπεται προαιρετικά να είναι μέτοχοι των Ταμείων μας, και μέχρι στιγμής δεν έχει προβλεφθεί η διαδικασία, ενώ προβλέπεται ήδη για έναν αριθμό (περίπου στο 50%), από αυτούς στο τέλος της πενταετίας από την πρόσληψή τους, η  μετατροπή τους σε μόνιμο πυροσβεστικό  προσωπικό.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΑΠΣ
Σ.Δ. Με λίγα λόγια για να σωθούν τα ταμεία του μονίμου προσωπικού μια από τις σημαντικότερες λύσεις είναι η ομογενοποίηση των Π.Π.Υ.
Ας φροντίσουν το λοιπόν να διασφαλίσουν την ομογενοποίηση των 5ετων είναι για το κοινό συμφέρον.
ΤΟ ΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ Τ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΟΠΟΥ ΠΑΤΕ . ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ


Λαμία: Κινδύνευσαν Πυροσβέστες σε πυρκαγιά !!!

Πήγαν για ξερόχορτα και τους βγήκαν φιάλες και γκαζάκια. Όλα έγιναν σήμερα το πρωί λίγο στην Αγία Τριάδα Μώλου, στη Λαμία, όταν μια86χρονη προσπάθησε να κάψει ξερόχορτα.
Λόγω του αέρα η φωτιά "ξέφυγε" σε δύο διπλανά οικόπεδα.


Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 9:35΄ για το συμβάν και στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα, ένα από τη Λαμία και ένα από τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Οι πυροσβέστες όταν έφτασαν στο συμβάν είδαν ότι μέσα στο ένα οικόπεδο υπήρχε μια αποθήκη-παράπηγμα η οποία είχε πιάσει φωτιά και επιχείρησαν πρώτα εκεί, χωρίς να γνωρίζουν ότι μέσα υπάρχουν χρώματα, γκαζάκια και τουλάχιστον μια φιάλη προπανίου.


Όπως είπε στο LamiaReport ένας από τους γείτονες, ξαφνικά άρχισαν οι εκρήξεις. Ευτυχώς οι πυροσβέστες φορούσαν κράνη και όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό και ευτυχώς δεν ήταν πολύ κοντά κάποιος από τους περίοικους.


φωτογραφία από το συμβάν.
Όταν εκ των υστέρων ο ιδιοκτήτης της αποθήκης ενημέρωσε ότι μέσα εκτός από τα χρώματα και τα γκαζάκια υπάρχει και φιάλη, οι πυροσβέστες επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους εκεί και τελικά έσβησαν την πυρκαγιά χωρίς να υπάρξει κάποια άλλη δυσάρεστη έκπληξη.
Πηγή: lamiarepost.gr

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΒΙΝΤΕΟ Δένδιας προς ΣΥΡΙΖΑ: 'Λυπάμαι έχετε δίκιο'. Αποδέχεται τις καταγγελίες.

Βίντεο από τη Βουλή απάντηση Δένδια σε ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη που καταγγέλει τις τεράστιες ελλείψεις στη δασοπυρόσβεση καθώς διανύουμε αντιπυρική περίοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι, στις 21 Μάη οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, Χαρά Καφαντάρη, Μαίρη Διακάκη και ο Γραμματέας του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Μαυρόπουλος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για το θέμα κάνοντας εκτενείς αναφορές. Δείτε το βίντεο τις 21.05

Δένδιας: Λυπάμαι έχετε Δίκαιο



Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ


ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ;

Καλά, εκεί στα Μέγαρα τα 'χετε χάσει μάλλον. Ολόκληρο Σαββατοκύριακο κάνατε σύσκεψη για να βγάλετε 10 ανακοινώσεις, εκ των οποίων οι 9 έχουνε να κάνουνε με το έργο της Ένωσης. Σαββατοκύριακο είναι, βρε παιδιά, πηγαίνετε καμιά βόλτα, πάρτε τα παιδιά σας, τη γυναίκα σας, τα γατιά σας, τα σκυλιά σας, για καμιά βολτίτσα στο πάρκο, για κάνα παγωτό, σε κάποια παραλία, δηλαδή τι τρέμουλο είναι αυτό; Εφιάλτες βλέπετε; Τι ζόρι είναι αυτό πια; Γιατί τόσος φόβος και τρέμουλο; Θα πάθετε τίποτα, ηρεμήστε. Πότε έβγαλε η Ένωση ανακοίνωση, τι ρούχα φορέσανε εκεί που πήγανε, πότε φάγανε, πότε πήγανε τουαλέτα, πότε κοιμηθήκανε, ούτε στα μεσημεριανά στη τηλεόραση τόσο κουτσομπολιό. Και φυσικά, πάλι κλάψα με κοινοποιήσεις "Κύριε υπουργέ, κοιτάξτε εδώ κλάψ κλάψ δε μας παίζουνε με τη μπάλα τους", μεγάλα παιδιά είστε βρε, ακόμα στη μαμά κλαίτε;

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΩΝ 100 ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΣΤΕ, ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ Μ' ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.


http://firefightersgreece.blogspot.gr/

Σ.Δ. ΦΤΙΑΞΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊΤΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ .
ΔΙΝΕΙ ΑΞΙΑ !!!!!!!!

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η ΕΠΠΥΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ


Η Παρουσία της Ε.Π.Π.Υ.Ε. στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ


Λάρισα,    18/05/2013    

Αρ. Πρωτ.: 107

ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ  
           

ΘΕΜΑ: Η  Παρουσία της Ε.Π.Π.Υ.Ε. στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.


Συνάδελφοι μετά από πρόσκληση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ παραβρεθήκαμε στο 15ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Συζητήσαμε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μόνιμο προσωπικό καθώς τους ενημερώσαμε και εμείς με την σειρά μας για τα προβλήματα των Πενταετών Πυροσβεστών.
Ανταλλάξαμε απόψεις και προτάσεις για λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και οι δυο κατηγορίες εργαζομένων και προγραμματίστηκαν επαφές για ανταλλαγή απόψεων και εξεύρεσης λύσεων σε όποια από τα κοινά προβλήματα αντιμετωπίζουμε στον κοινό χώρο εργασίας μας το Πυροσβεστικό Σώμα.
Θεωρούμε πως τέτοιες ενέργειες βοηθούν στην εξεύρεση λύσεων των προβλημάτων του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και βοηθούν στην κατανόηση και στην εξεύρεση ορθών λύσεων για το καλό όλων μας .

Η Ομιλία του προέδρου μας Καστανίδη Γεώργιου στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση να παραβρεθούμε στο Συνέδριο σας συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχόμαστε να πάρετε όλοι σας τέτοιες αποφάσεις στις  εργασίες σας ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα σας .
Η Ένωση  Πενταετών  Πυροσβεστών  ιδρύθηκε και πήρε σάρκα και οστά από τον Οκτώβριο του 2012 με την πρόθεση να ενώσει όλους τους Πενταετείς ώστε να σταματήσει ο διαμελισμός του προσωπικού αυτού ,  όπως και να το ωθήσουμε προς την  ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ του με το μόνιμο προσωπικό σε καθήκοντα και ωράρια εργασίας . Πιστεύουμε πως μόνο με αυτόν τον τρόπο θα λυθούν τα περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα των Πενταετών Πυροσβεστών καθώς και του Σώματος.
Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε συντάξει μια οικονομική μελέτη η οποία αποδεικνύει πως με κόστος  0 ευρώ σε πρώτη φάση  με την ένταξη μας στο ειδικό μισθολόγιο των ειδικών φρουρών μπορούν οι Πενταετείς Πυροσβέστες να δουλεύουν όλες τις εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και τις Κυριακές καθώς και τουλάχιστο 4 νυχτερινά τον μήνα. Την μελέτη μας αυτή που τονίζουμε πως δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ από καμιά τάξη εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα την έχουμε καταθέσει στον Υπουργό, στον Γεν. Γραμματέα , στον Αρχηγό καθώς και στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ όπως και στην Ε.Α.Π.Σ και ζητάμε και από το συνέδριο σας να την στηρίξετε ώστε το φετινό καλοκαίρι να γίνει κατά το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού των Πενταετών.
 Η Ένωση μας είναι ένα πανελλαδικό πρωτοβάθμιο Σωματείο που εγγράφει στην δύναμη του αποκλείστηκα και μόνο Πενταετείς Πυροσβέστες . Πιστεύουμε πως όταν τα προβλήματα σε ένα κλάδο είναι πολλά , χρειάζεται εξειδίκευση για να επέλθει η λύση τους . Βέβαια όταν ανήκεις σε ένα σύνολο προσωπικού πρέπει να λαμβάνεις υπόψη και τους υπόλοιπους Συναδέλφους . Για το λόγο αυτό είμαστε σε άμεση και καλή συνεργασία και με την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ καθώς και την Ε.Α.Π.Σ . Πιστεύουμε πως μόνο με την καλή συνεργασία μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό. Μέσα σε διάστημα σχεδόν 6 μηνών έχουμε εγγράψει στην ένωση μας είδη 750 Πενταετείς Πυροσβέστες και αναμένουμε μέχρι τέλους του έτους να τους διπλασιάσουμε . Πρόθεση μας είναι μετά από την Ομογενοποίηση σε καθήκοντα και ωράρια εργασίας να ενταχθούμε και εμείς στην δύναμη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ έχοντας πλέων κοινά προβλήματα προς αντιμετώπιση.

Πιστεύουμε πως τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί . Οι 8500 μόνιμοι ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ  και οι 4000  Πενταετείς Πυροσβέστες πρέπει να έχουμε κοινές διεκδικήσεις ώστε να μην αφήνουμε περιθώρια σε κανέναν κακόβουλο να μας χρησιμοποιεί προς δικό του συμφέρον. Το ζητούμενο Συνάδελφοι είναι να φτάσουμε εμείς σε εσάς και όχι εσείς σε εμάς . Οι καιροί είναι δύσκολοι και μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν,  όπως και αυτά που θα έρθουν.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για  ακόμα μια φορά για την πρόσκληση και να σας προτρέψουμε  από δική σας μεριά να στηρίξετε την ομογενοποίηση του Προσωπικού του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ , γιατί δεν περισσεύει κανείς και ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε και περισσότερα αλλά και καλύτερα για τον κλάδο των Πυροσβεστών.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Συνέδριο σας υγεία σε σας και στις οικογένειες σας .                                                                                                                                                                                                                                      
   
                                                      Με τιμή για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                                  Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΠΥΣΥΠ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΡΙΨΗΣ ΤΟΥ.

Συνέχεια από το blog Αττικής το καταστατικό της ΠΟΠΥΣΥΠ... ¨ τελευταίο μερος... ¨




Σχόλιο 1: Μπορεί η ομοσπονδία να ελέγχει τα φυσικά μέλη στο ταμείο αλληλοβοήθειας, το ταμείο δεν θα έπρεπε να είναι με ξεχωριστό καταστατικό; Το ορθό και νόμιμο είναι να  έχει ξεχωριστή διοίκησή, η οποία δεν θα έχει καμιά σχέση με την ομοσπονδία και οποιοδήποτε μέλος της, να είναι  αυτόνομο, για να μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματα.

Σχόλιο 2: Εδώ δεν χρειάζονται σχόλια... 

Σχόλιο 3: Το συμβούλιο τον προέδρων δεν έχει καμία νομική υπόσταση να αντικαταστήσει
  το συνέδριο, ούτε να πάρει αποφάσεις συνεδρίου, αυτό που γράφεται είναι εντελώς παράνομο. 

Σχόλιο 4: Αυτή η παράγραφος είναι όλα τα λεφτά... λέει πως όταν γίνουμε μόνιμοι 
μπορούμε να είμαστε γραμμένοι στην ΠΟΠΥΣΥΠ και όχι στην ΠΟΕΥΠΣ. Άρα μπορεί να γράψει και από τώρα μόνιμους (βλέπε ενδιαφέρον για 725).  Δεν το σχολιάζω παραπέρα ας το δουν κάποιοι που τους ενδιαφέρει άμεσα.   

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Με 5μηνη απασχόληση οι 1.578 εποχικοί πυροσβέστες

Με 5μηνη απασχόληση και όχι 8μηνη, όπως ίσχυε, θα απασχοληθούν 1.578 εποχικοί πυροσβέστες σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Παράλληλα, προβλέπεται, ότι οι εποχικοί πυροσβέστες θα μπορούν να ανανεώνουν τις 5μηνες συμβάσεις τους για ένα ή δύο έτη.
Ειδικότερα, με το επίμαχο σχέδιο διατάγματος τροποποιείται η ισχύουσα νομοθεσία (Π.Δ. 124/2003 και 121/2007) για «τον κανονισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης».
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, η διάρκεια της απασχόλησης των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης θα είναι πλέον 5μηνη ετησίως, αντί των 8 μηνών που ίσχυε μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί, ότι το 2003 οι συμβάσεις των εποχικών ήταν 5μηνες και το 2008 μετατράπηκαν σε 8μηνες.
Παράλληλα, αντικαθίσταται η παλαιά διάταξη (παράγραφος 7 άρθρου 3 Π.Δ. 124/2003) που προέβλεπε, ότι οι εποχικοί πυροσβέστες μπορούσαν να επαναπροσληφθούν για πέντε περιόδους και το διάστημα αυτό μπορεί να επεκταθεί μέχρι δέκα χρόνια - κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας - εφόσον υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες που το επέβαλαν.
Η νέα διατύπωση της επίμαχης παραγράφου προβλέπει, ότι «οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οι οποίοι εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται στους σχετικούς πίνακες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το έτος 2003, (έτος αρχικής πρόσληψης) έως και σήμερα, προσλαμβάνονται εκ νέου στην υπηρεσία αρχικής πρόσληψης με την ίδια ειδικότητα για το έτος 2013 με δυνατότητα επαναπρόσληψής τους και για τα έτη 2014 και 2015, εφόσον επιθυμούν και διαθέτουν κατά το χρόνο πρόσληψής τους την προβλεπόμενη υγεία και ειδικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν. Οι ανάγκες αυτές πιστοποιούνται για κάθε ένα από τα παραπάνω έτη με πράξη του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία εκδίδεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη για την περίπτωση αυτή το ανώτερο ανά κατηγορία όριο ηλικίας. Οι ως άνω προσλαμβανόμενοι εφόσον προσκομίσουν κατ' έτος τα προβλεπόμενα έγγραφα, απαλλάσσονται από τις διαδικασίες πιστοποίησης της καλής κατάστασης της υγείας τους και τις αθλητικές εξετάσεις που προβλέπονται. Κατ' εξαίρεση οι προσλαμβανόμενοι υποβάλλονται κάθε φορά και σε αθλητικές δοκιμασίες, όταν γίνεται ειδική προς τούτο μνεία στην έκθεση αξιολόγησής τους».
Τέλος, η πρόσληψη των εποχικών θα επιβαρύνει κατά 11.334.917 ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό (υπουργείου Δημοσίας Τάξης) για το τρέχον οικονομικό έτος, όπως επίσης με το ίδιο ποσό θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς και των δυο επόμενων ετών (2014 - 2015).
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΓΙΝΑΝ 8 ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΝΕΥΡΑ


Στον αέρα από το blog Αττικής η δυο πρώτες σελίδες από το καταστατικό της ΠΟΠΥΣΥΠ.



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
ΣΔ: Αναμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον και τις υπόλοιπες.


Συνέχεια από το blog Αττικής το καταστατικό της ΠΟΠΥΣΥΠ... ¨άδειασμα στους εποχικούς συναδέλφους¨


ΣΔ. Βλέπω ένα άδειασμα στους εποχικούς συναδέλφους με το βάφτισμα στο νέο καταστατικό που τους δίνουν και τους θεωρούν πλέον ως απασχολούμενους και όχι ως εργαζόμενους στο πυροσβεστικό σώμα!


ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΥΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;


Συνέχεια από το blog Αττικής το καταστατικό της ΠΟΠΥΣΥΠ... ¨οι ομοσπονδίες εγγράφουν μέλη σωματεία και όχι φυσικά πρόσωπα... ¨

Σχόλιο 1 : Όποιος έχει κονε με την ομοσπονδία και είναι ¨καλό παιδί¨ θα κάνει την δουλεία του…


Σχόλιο 2 : Παρεμβαίνει η ομοσπονδία στις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων τα οποία είναι αυτόνομα και αυτοδιοίκητα. 


Σχόλιο 3: Εδώ προσπαθεί να δημιουργήσει φίμωση και δεν αφήνει κανέναν να έχει άλλη άποψη ή γνώμη πράγμα που σημαίνει πως καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατίας και συν της άλλης είναι και παράνομο μιας και τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι αυτόνομα και αυτοδιοίκητα.


Σχόλιο 4: Το συμβούλιο των προέδρων δεν μπορεί να είναι συλλογικό όργανο αλλά μόνο συμβουλευτικό.

Αυτά για τις συγκεκριμένες σελίδες αναμένουμε και τις άλλες… 


Τρίτη 14 Μαΐου 2013

5 ΠΡΩΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΠΥΣΥΠ

Στον αέρα από το blog Αττικής η δυο πρώτες σελίδες από το καταστατικό της ΠΟΠΥΣΥΠ.



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
ΣΔ: Αναμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον και τις υπόλοιπες.


Συνέχεια από το blog Αττικής το καταστατικό της ΠΟΠΥΣΥΠ... ¨άδειασμα στους εποχικούς συναδέλφους¨


ΣΔ. Βλέπω ένα άδειασμα στους εποχικούς συναδέλφους με το βάφτισμα στο νέο καταστατικό που τους δίνουν και τους θεωρούν πλέον ως απασχολούμενους και όχι ως εργαζόμενους στο πυροσβεστικό σώμα!


ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΥΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ . ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ΄;


Ενημέρωση Πενταετών από την ΕΠΠΥΕ ¨ Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια¨


Λάρισα,    12/05/2013    

Αρ. Πρωτ.: 105

              
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Πενταετών

Συνάδελφοι,
πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες συνάντηση της ΕΠΠΥΕ με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης  κ. Δένδια.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Δ/ντης του Υπουργού κ. Περδίκης Δημήτριος και άλλοι επιτελείς.

Στην συνάντηση τέθηκαν θέματα που άπτονται του Υπουργείου όπως είναι τα παρακάτω:
1) Το θέμα της οικονομική μελέτης της Ε.Π.Π.ΥΕ. για την ένταξη των Π.Π.Υ. στο Ειδικό Μισθολόγιο. Ο Υπουργός ήταν ενήμερος για την μελέτη, τόνισε πως είναι μια καλή βάση προς την ομογενοποιήση του Πυροσβεστικού Σώματος κάτι το οποίο και επιθυμεί, αλλά τα οικονομικά δεδομένα της χώρας είναι αυτά που μας κάνουν να βρίσκουμε δυσκολίες υλοποίησης .
Συνεχίζοντας τόνισαν και ο Υπουργός και ο Γεν. Γραμματέας, ότι  τόσο το Υπουργείο αλλά και η Κυβέρνηση, έχουν ως βασικό στόχο θέματα όπως η ομογενοποιήση και ο εκσυγχρονισμός του Σώματος, ενώ βρήκαν την πρόταση της Ένωσης μας  ως μια καλή βάση συζήτησης ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση που θα εξυπηρετεί το σύνολο των Π.Π.Υ. ( συνταξιοδοτικά, μετακινήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις ), έτσι ώστε και το Σώμα να μπορέσει να βρει τους κατάλληλους ρυθμούς του αλλά και οι Π.Π.Υ. να προσφέρουν τα μέγιστα έχοντας πλέον εξασφαλισμένη την συνεχή εργασία τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.
2) Επισημάναμε και αναλύθηκε η εξάλειψη της επικουρικότητας στο καθηκοντολόγιο των ΠΠΥ στο οποίο όπως μας είπαν σύντομα θα δοθεί λύση εξομοίωσης των καθηκόντων μας με το μόνιμο Προσωπικό.
3) Τονίσαμε και θέσαμε το θέμα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων των ΠΠΥ. Και σε αυτό το θέμα η απάντηση ήταν προς θετική κατεύθυνση και ειπώθηκε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν αποσπάσεις σύμφωνα με το μόνιμο προσωπικό καθώς και διευκόλυνση μεταθέσεων όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.
4) Για τις άδειες μας διαβεβαίωσαν ότι  θα παραμείνουν ίδιες με το μόνιμο προσωπικό αλλά και θα ενισχυθούν και θα εκσυγχρονιστούν συμφώνα με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
5) Για το θέμα  ελλείψεων στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) μας τόνισαν πως υπάρχει εμπλοκή στην παραγγελία 12.000 στολών  (η εμπλοκή αφορά τις προσφορές των διαφόρων εταιριών και τον ανταγωνισμό) και αναζητούνται λύσεις πιο άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.
6) Μετά από παραίνεση και συνεννόηση με συναδέλφους μας Συμβασιούχους Πυροσβέστες, ρωτήσαμε για τον χρόνο πρόσληψης του. Η απάντησαν που λάβαμε ήταν πως αυτή θα γίνει το συντομότερο δυνατό μετά την υπογραφή της σχετικής Π.Υ.Σ., αν είναι δυνατό και την επομένη μέρα, και θα είναι έως 5 μήνες. 
 7) Για το θέμα των συναδέλφων μας Επιλαχόντων Π.Π.Υ μας αναφέρθηκε ότι αναμένετε σχετική απάντηση από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ είναι θετικό το γεγονός για τους συναδέλφους η απαγόρευση των προλήψεων ιδιωτών για τα έτη 2013, 2014 και 2015.

Συνάδελφοι, η συζήτηση με τον Υπουργό αν και μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
Διαπιστώσαμε την πρόθεση για λύση των προβλημάτων που μας απασχολούν, σε πρώτο βαθμό αυτών που δεν χρειάζονται επιπλέον χρήματα και δεύτερο τις μικρές διαφοροποιήσεις που ίσως χρειαστούν επιπλέον χρήματα.
Η Ένωση μας είναι σε συνεχή επαφή και με το Υπουργείο και με το Α.Π.Σ. καθώς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των μονίμων συναδέλφων ώστε οι λύσεις που θα δοθούν να είναι οι καλύτερες δυνατές και πάνω σε στέρεες βάσεις .
Σε αυτόν τον αγώνα ζητούμε την συμμετοχή όλων σας .
Η προσπάθεια που γίνετε είναι για την διασφάλιση όλων και δεν περισσεύει κανείς.

Με τιμή για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                               Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                              Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΜΠΑΧΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Κάθε χρόνο οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες προσλαμβάνονται επεισοδιακά αλλά φέτος το μπάχαλο έχει παραγίνει.
Φέτος υπάρχει ένα κοκτέιλ Πενταετών και Συμβασιούχων με αλληλοαντικρουομενα συμφέροντα και το αποτέλεσμα είναι να παρεμβαίνουν όλοι σε όλα σύμφωνα με τις δικές τους ιδέες .
Το ΑΠΣ καθώς και το Υπουργείο που στην τελική είναι αυτοί που θα την πληρώσουν είναι αμέτοχο και νομίζει πως από αυτό θα έχει κέρδος . Κάνει λάθος και ελπίζουμε να το καταλάβει νωρίς και να δώσει λύσεις .
Το κομποσκοίνι που λέγετε Πυροσβεστικό Σώμα αντι να λύνονται οι κομποι του όσο πάμε προς την αντιπυρική τόσο ποιο πολύ μπερδεύονται και να δούμε που θα βγει.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χρονιά φέτος δεν θα είναι και η καλύτερη.

Να είστε όλοι καλά!

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ενημέρωση Πενταετών απο την ΕΠΠΥΕ

Λάρισα,    01/05/2013    
Αρ. Πρωτ.: 104
              
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Πενταετών
Συνάδελφοι, τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του προεδρείου της Ένωσής μας στο ΑΠΣ και στα Υπουργεία που έχουν άμεση σχέση με τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Από τις συναντήσεις μας προέκυψαν τα εξής:
    1. Για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας η απάντηση που έστειλε το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ξεκάθαρη, άλλωστε πρώτοι το είχαμε επισημάνει όταν λάβαμε την απάντηση του Γ.Λ.Κ. Αναμένεται να ζητηθεί και άλλη διευκρινιστική από πλευράς Αρχηγείου προς το ΓΛΚ. Το μόνο σίγουρο είναι πως το δικαιούνται οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας που έχουν την ειδικότητα του οδηγού.
    2. Το άρθρο που βρίσκεται στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και αφορά εμάς γραφεί τα παρακάτω: Ομογενοποίηση του προσωπικού. «Ο θεσμός των πυρ/στων πενταετούς υποχρέωσης, έλυσε το κοινωνικό πρόβλημα της μόνιμης απασχόλησης των πρώην συμβασιούχων πυροσβεστών, αλλά δημιούργησε προβλήματα που αφορούν στο καθηκοντολόγιο και τον εν γένει διαφορετικό τρόπο εργασίας σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό. Επιβάλλεται το συντομότερο λύση του προβλήματος.» κάτι που είναι αρκετά θετικό για εμάς.
    3. Τροποποιείτε το Π.Δ. 210 /1992 (ΚΕΥΠΣ) και συγκεκριμένα κάποια από τα άρθρα 98 μέχρι 111 που αφορούν τις άδειες.
    4. Όσον αφορά την μελέτη της Ε.Π.Π.Υ.Ε. για την ένταξη μας στο ειδικό μισθολόγιο αυτή προχώρα κανονικά και αναμένουμε εξελίξεις για αυτό το θέμα.
    5. Η πληρωμή του μισθού θα γίνει μέχρι 10 Μαΐου από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τα εκτός έδρας και εξαιρέσιμα σε όσους τα χρωστάνε από πέρυσι θα πληρωθούν σε δυο μήνες περίπου.
    6. Υπογράφηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικουρα το κονδύλι για την πρόσληψη έως 5 μήνες των Συμβασιούχων συναδέλφων μας.
    7. Τέλος για τους συναδέλφους Επιλαχόντες Πενταετείς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακόμα δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του Υπουργείου μας.

 Η Ένωσή μας προσηλωμένη στους στόχους της και στην εντολή που μας έδωσαν τα μέλη μας για την επίλυση των προβλημάτων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, συνεχίζει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς να την επηρεάζουν διάφοροι “φωστήρες, εντολοδόχοι” που βάλλονται συνεχώς κατά μας.
Μας δυναμώνουν και αποδεικνύουν περίτρανα σε όλους τους Πενταετείς συναδέλφους ότι δεν τους αφορά η επαγγελματική μας εξέλιξη και η εύρυθμη λειτουργία του Σώματος.                                              
Με τιμή για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                                     Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                              Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868