Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ - ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ & ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ  ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ &  ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ

Τα κάτωθι είναι διάφορα που λάβαμε και αφού τα επεξεργαστήκαμε από θέμα παραπόνων εις τον υπερθετικό σας τα ανακοινώνουμε έτσι για να ξέρετε τι ακούμε και τι διαβάζουμε .

  1. Πήρα τηλ. Στον πρόεδρο και μου είπε πως όσοι είναι πάνω από 45 θα φύγουν από το Σώμα .
Του ρώτησα για ποιων λόγω και δεν μου είπε  , δεν πήρα συγκεκριμένη απάντηση . Όταν τον ξαναρώτησα μου είπε έλα να ψηφίσεις έχουμε εκλογές και επειδή οι άλλοι έχουν πολλούς γραμμένους θα χάσουμε την μπάλα . Πραγματικά δεν κατάλαβα .
Σ.Δ. Συνάδελφε μην στεναχωριέσαι γιατί όπως θα διαβάσεις παρακάτω τα ίδια λένε και σε μικρότερους . Ο Αρχηγός ακόμα δεν ζέστανε την καρέκλα του και έχουν δει τρις φωτογραφίες άρα ή σε δουλεύουν ή ξέρουν. Εξάλλου εσύ τι φοβάσαι είτε ψηφίσεις είτε όχι και αυτοί πάνω από 45 είναι δεν θα τρέξουν για την πάρτη τους .

  1. Είμαι συμβασιούχος από επαρχιακό νομό και μου είπαν πως και εγώ μπορώ να ψηφίσω στο σωματείο που έχει πολλά κοτόπουλα και είναι κοντά στην Αθήνα .Εγώ είμαι από Θράκη και είμαι μακριά από την Αθήνα τι να κάνω ;
Σ.Δ. Οι κότες  όσο μακριά και εάν είναι από την Αθήνα παραμένουν κότες το τελευταίο συλλαλητήριο που έγινε κατέβησαν ούτε λίγο ούτε πολύ 400 συνάδελφοι και να σκεφτείς πως και εσύ κατεβικες με το Σωματείο σου και ας είσαι από Θράκη. Το σωματείο με τις κότες έχει 700 μέλη που ήταν ;

  1. Το Σωματείο με τις κότες μου είπανε πως κάνει εκλογές και εάν θέλουμε να έχουμε εκπροσώπηση στο Δ.Σ. πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε , είμαι συμβασιούχος και μου είπαν πως όλοι πρέπει να πάμε εκεί.
Σ.Δ. Εάν σε αυτό το σωματείο το Δ.Σ. και ο πρόεδρος του είναι συμβασιούχος τότε τρέξε εάν όχι σκέψου το.Εαν πάλι δεν μπορείτε σαν συμβασιούχοι να βρείτε έναν δικό σας πρόεδρο ψηφίστε έναν για να τα χώνετε κάπου.

  1. Πήρα τηλ στον πρόεδρο του  σωματείου που γράφει μόνο πενταετείς και μου είπε πως μόνο σε εμάς μπορείς να γραφτείς γιατί μόνο εμείς μπορούμε βάση νόμου να γραφούμε πενταετείς . Τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση ;
Σ.Δ. Εγώ συνάδελφε δεν ξερώ τι παίζει αλλά εάν το καταστατικό του γράφει ρητά ότι εγγράφει Πενταετείς Πυροσβέστες τότε τι πρόβλημα υπάρχει ; Εάν γράφει όμως ότι διποτε εκτός από Πενταετείς τότε κάτι τρέχει. Τώρα εάν εσύ θέλεις να γραφτείς κάπου για να μην σε λένε ότι δεν είσαι γραμμένος πουθενά τι να σου πούμε εμείς υπάρχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυνηγών εάν θέλεις γράφεσαι , γιατί συν της άλλης μας είπες ότι είσαι και κυνηγός.

  1. Διάβασα σε ένα έγκυρο forum για τις εκλογές που κάνει το σωματείο με τις κότες δηλαδή ότι περιφέρει μια κάλπη ανά την Ελλάδα ασυνόδευτη από δικαστικό αντιπρόσωπο και η απάντηση που έδωσε ήταν από χλιαρή έως τίποτα . Μήπως ξέρετε κάτι παραπάνω γιατί αυτό το forum πάντα είχε μια εμπεριστατωμένη απάντηση αλλά τώρα όχι .
Σ.Δ. Δεν ξέρουμε τι διαβάζει και από πού αλλά  εμείς θα σου πούμε τι λέει το καταστατικό με τις κότες και εσύ κάνε ότι καταλαβαίνεις .
Σου υπογραμμίζουμε αυτά που σε ενδιαφέρουν και θα σου τα σχολιάσουμε αλλά η επιλογή είναι δικιά σου.




                                  ΜΕΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

                                         ΑΡΘΡΟ 3ο

1) Τα μέλη του Σωματείου είναι αριθμητικά απεριόριστα και διακρίνονται σε τακτικά (ήτοι τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη του Σωματείου), και επίτιμα (τα οποία αποκτούν τον τίτλο του επιτίμου με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ως αναγνώριση της εξαίρετης προσφοράς τους στο Σωματείο και απαλλάσσονται των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς αυτό).
ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
2) Μέλη του Σωματείου εγγράφονται οι εν ενεργεία Πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και κάθε άλλης κρατικής υπηρεσίας που τυχόν προκύψει με αντικείμενο την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διάσωση.
3) Για να γίνει κάποιος μέλος του Σωματείου πρέπει:
α) Να υποβάλλει γραπτή αίτηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.
β) Να δηλώσει στην ίδια αίτηση ότι αποδέχεται το σύνολο των διατάξεων του παρόντος καταστατικού.
γ) Να πληρώσει το ποσό που έχει ορισθεί για εγγραφή και το αντίστοιχο ποσό της συνδρομής με μέριμνά του.

                                             ΑΡΘΡΟ 16ο

                           ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΑΚΗ Γ.Σ.

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των αρχών του Σωματείου και Αντιπροσώπων διενεργούνται ανά τριετία.
Η θητεία των εκλεγομένων αρχών είναι τριετής και αρχίζει από την επομένη της συγκλήσεως σε σώμα του νέου Δ.Σ. εντός των 15 ημερών που ακολουθούν την τακτική Γ.Σ…………….
…………….Η διαλογή των ψηφοδελτίων γίνεται από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο και των υποψηφίων της Εφορευτικής.
Η Εφορευτική Επιτροπή, στην οποία ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος είναι Πρόεδρος, αναλαμβάνει τα καθήκοντά της, παραλαμβάνει τα Μητρώα, τις σφραγίδες και τις υποψηφιότητες. Διανέμει στα μέλη του Σωματείου τα ψηφοδέλτια μετά φακέλων, ο ψηφοφόρος-μέλος εκφράζει τις προτιμήσεις του με σταυρό προ του ονόματος (έως 14, δηλαδή 7 για τους συμβούλους και 7 για τους αναπληρωματικούς) και με τη λήξη της ψηφοφορίας η Εφορευτική Επιτροπή προβαίνει στην άθροιση των σταυρών που έλαβε κάθε συνδυασμός και κάθε υποψήφιος.
Η ψηφοφορία γίνεται πάντοτε με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου.
Σε περίπτωση ισοψηφίας τη θέση λαμβάνει το αρχαιότερο σε προϋπηρεσία μέλος και σε περίπτωση που οι ισοψηφίσαντες έχουν την ίδια προϋπηρεσία γίνεται κλήρωση, μετά την οποία ο ευνοηθείς καταλαμβάνει τη θέση και ο άλλος την αμέσως επόμενη.
Με την ίδια διαδικασία γίνεται η εκλογή της Ελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων.
Ακολουθεί η διαλογή των ψήφων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αφού αποφανθεί η Εφορευτική Επιτροπή επί των τυχόν ενστάσεων.
Συντάσσεται πρακτικό με το τέλος των αρχαιρεσιών που υπογράφεται από όλα τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και στο οποίο επισυνάπτονται τα ονόματα των ψηφισάντων μελών.
ΔΕΥΤΕΡΗ  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Προς διευκόλυνση όλων των μελών του Σωματείου, το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να αποφασίσει η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των οργάνων του Σωματείου και των αντιπροσώπων για τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις να λάβει χώρα παράλληλα σε όσες περιοχές κρίνει το Δ.Σ. αναγκαίο.
Οι αρχαιρεσίες αυτές διεξάγονται πάντοτε υπό την ευθύνη τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής. Μετά το πέρας των ψηφοφοριών γίνεται η καταμέτρηση και το άνοιγμα των φακέλων και ακολουθεί η διαλογή των ψηφοδελτίων. Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών αποστέλλονται κατόπιν συστημένως στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Αθήνας, η οποία, προεδρευόμενη από Δικαστικό Αντιπρόσωπο, συγκεντρώνει τα αποτελέσματα προκειμένου να προχωρήσει στην ανακήρυξη των επιτυχόντων.
Μέσα σε 15 ημέρες από την αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση, το νέο Δ.Σ. συνέρχεται σε σώμα κατόπιν προσκλήσεως από τον πλειοψηφίσαντα συνδυασμό ή σύμβουλο. Σε κοινή συνεδρίαση με το προηγούμενο Δ.Σ. παραλαμβάνει τα έγγραφα και τα περιουσιακά στοιχεία του Σωματείου. Μετά την παράδοση υπογράφεται Πρακτικό παραλαβής και παράδοσης και λήγει οριστικά η θητεία του παλαιού

Σ.Δ. ΠΡΩΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ . Εάν είσαι Πυροσβέστης γενικός και αόριστος στο Π.Σ. γράφεσαι ψηφίζεις έχεις ένα χαμόγελο μέχρι τον ουρανό και είσαι ευχαριστημένος εάν όμως είσαι μια ειδική κατηγορία του Π.Σ. όπως οι Π.Π.Υ. ή  οι Συμβασιούχοι τι δουλειά έχεις με όλους μαζί ; 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ . Οποίος δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει το παράλληλα τότε είναι άξιος της μοίρας του . Και επειδή το blog ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ,  ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ  ΖΩΑ.

Η ΚΑΛΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΗ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΕ !!!!!!!!.
ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΗ ΘΙΑΣΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!


Να είστε όλοι καλά με αυτά που μας στέλνετε αλλά να σκέφτεστε και λίγο . Η έτοιμη τροφή είναι το χειρότερο.




Άλλη μέρα θα βγάλουμε και άλλες δικές σας ερωτήσεις να είστε καλά.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Π.Π.Υ.


ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ




ΑΡ.ΠΡΩΤ. 38
Λάρισα,  27   Νοεμβρίου  2012                                    
          
                                                                                                         
                                                                                                        
      ΠΡΟΣ: 
1.      ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
      Αρχηγό κ. Γεωργακόπουλο Σωτήριο.
                                                                            
   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:   
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ 
1.    Υπουργό κ. Δένδια Νικόλαο. 
2.    Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
 κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο.
ΘΕΜΑ: « ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ».
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Ενόψει της συζήτησης για την επικείμενη αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος θα θέλαμε ορισμένες διευκρινήσεις για το καίριο θέμα των οργανικών θέσεων μας.
Με την ψήφιση και υλοποίηση του N.3938/2011 συστάθηκαν  στο Π.Σ. 4.000 οργανικές θέσεις Π.Π.Υ. τι οποίες όμως καλύπτουν γενικός και αόριστος στο Π.Σ.
Εδώ και τρεις μήνες το Αρχηγείο ανακοίνωσε την δημιουργία επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί και θα αναμορφώσει τον κανονισμό μεταθέσεων Π.Δ. 170/1999 και στον αναμορφωμένο πλέον κανονισμό μεταθέσεων θα συμπεριλαμβάνονται και οι Π.Π.Υ.
Η επιτροπή αυτή συνεδρίασε πριν περίπου ένα μήνα για πρώτη φορά και έκτοτε δεν υπάρχει τίποτα νεότερο από μέρους του Αρχηγείου.
Από την συμμετοχή μας στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής μεταθέσεων και σε επικοινωνία μας με το Υπουργείο ενημερωθήκαμε ότι νέος κανονισμός θα είναι έτοιμος μαζί με την Αναδιάρθρωση.
Το Υπουργείο από την μεριά του έχει ανακοινώσει ότι μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα έχει πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση του Π.Σ. καθώς θα έχουν γίνει και οι ανάλογες αλλαγές σε νόμους και προεδρικά διατάγματα.
Οι Π.Π.Υ. βάση του Ν.3938/2011 τοποθετήθηκαν, οι της παραγράφου 3 (εποχικοί) στις υπηρεσίες του νομού που υπηρετούσαν, οι δε της παραγράφου 2 (ιδιώτες) σε υπηρεσίες που υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες. Και οι δύο περιπτώσεις αυτές στις υπηρεσίες που υπηρετούν δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις αλλά έχουν «τοποθέτηση».
Εκτός όλων των παραπάνω οι Πενταετείς έχουν και κάποια καθήκοντα «επικουρικά» και δεν μπορούν, βάση του Ν.3938/2011, να μεταβαίνουν μόνοι τους σε όλα τα συμβάντα.
Κατόπιν όλων των προαναφερόμενων τίθενται ερωτήματα που θα θέλαμε πρώτιστος να μας απαντήσετε ώστε εφόσον χρειαστεί, να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το θέμα αυτό.:
  1. Πως επεξεργάζεται το Αρχηγείο τον κανονισμός μεταθέσεων για τους Π.Π.Υ. αφού σε καμιά υπηρεσία δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις γι αυτούς ;
  2. Θα συγκεκριμενοποιηθούν οι οργανικές θέσεις των Π.Π.Υ. άμεσα ώστε να προχωρήσει η τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων καθώς και η αναδιάρθρωση του Π.Σ.;
  3. Οι Π.Π.Υ. που υπηρετούσαν στα πεζοπόρα κατά την αντιπυρική περίοδο θα πάρουν οργανικές θέσεις σε αυτά ή θα καλύψουν οργανικές θέσεις σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς;
  4. Στις οργανικές θέσεις λόγω «επικουρικότητας» των Π.Π.Υ. καθώς και λόγου του αριθμού των 8.000 περίπου οργανικών θέσεων μονίμων και 4.000 οργανικών των Π.Π.Υ. θα υπάρχει η αναλογία σε κάθε υπηρεσία για κάθε δύο (2) οργανικές μονίμων μια (1) οργανική Πενταετή ;
  5. Θα εξομοιωθούν οι μισθολογικές διαφορές με το μόνιμο προσωπικό ώστε σε περίπτωση που υπάρξουν μεταθέσεις ο μετατιθέμενος να έχει τις ίδιες πιθανότητες οικονομικής επιβίωσης ;
  6. Θα αναπληρωθούν από επιλαχόντες οι θέσεις των Πενταετών Πυροσβεστών που έχουν παραιτηθεί μέχρι σήμερα για διαφόρους λόγους ώστε μαζί με τους 133 επιλαχόντες να συμπληρωθεί ο αριθμός των 4.000 ;
Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε άμεσα γιατί στις τάξεις των Πενταετών Πυροσβεστών υπάρχει έντονος προβληματισμός για όλα τα παραπάνω αλλά και το Π.Σ. δεν μπορεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση πριν λυθούν συγκεκριμένα προβλήματα.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για άμεση απάντηση σας .
Με τιμή για το Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                            Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                     Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Π.Σ. ΟΡΓΑΝΩΘΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ


Αναδιαρθρώνει και την Πυροσβεστική ο Δένδιας, Κι εκεί είδε ... "υπεράριθμους"!!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το τελευταίο τετ α τετΤο τελευταίο τετ α τετ
Αναδιάρθρωση και στο Πυροσβεστικό Σώμα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας υπεραρκετό το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της αρχηγίας του Σώματος, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κηφισιά.
«Βρισκόμαστε σε μια φάση αλλαγών και οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να μην περιλάβουν το Πυροσβεστικό Σώμα», δήλωσε ο υπουργός και τόνισε, ότι «αποτελεί πλάνη το
ότι δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό» και ότι «ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα υπερβαίνει αρκετά τον απαραίτητο αριθμό». Ο κ. Δένδιας είπε, ότι η αναδιάρθρωση «θα έχει συγκεκριμένες και σαφείς κατευθύνσεις, που θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», γιατί «δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά το σύστημα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με την εισήγηση του νέου Αρχηγού, αλλά και με τη συνολική παράδοση του Πυροσβεστικού Σώματος, θα πραγματοποιήσουμε την αναδιάρθρωση αυτή με τρόπο σαφή και επιτυχή».
Από πηγές του Π.Σ. έγινε γνωστό, ότι στη φάση αυτή δεν θα υπάρξει μείωση των οργανικών θέσεων. Λόγω του ότι, όμως, με τους περίπου 4.000 συμβασιούχους πενταετούς θητείας, η σύμβαση των οποίων λήγει σε τέσσερα χρόνια, υπηρετούν συνολικά 70 άτομα παραπάνω από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, πιθανότατα δεν θα αντικαθίστανται όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν «πολυδύναμα» πυροσβεστικά κλιμάκια σε περιοχές που δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και θα κλείσουν κάποιοι πυροσβεστικοί σταθμοί, με ταυτόχρονη ενίσχυση των κοντινών κλιμακίων.
Τις λεπτομέρειες μελετά ειδική επιτροπή, οι εργασίες της οποίας είναι σε εξέλιξη και αναμένεται το πόρισμα της τις επόμενες μέρες. Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον απερχόμενο αρχηγό Παναγιώτη Μπονάτσο, ο οποίος «υπήρξε ένας ευσυνείδητος δημόσιος λειτουργός και υπό δυσχερέστατες συνθήκες έφερε εις πέρας το έργο το οποίο του ανατέθηκε», και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο αρχηγό, Σωτήρη Γεωργακόπουλο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ   ΑΠΟ  http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/anadiarthrwnei-kai-thn-pyrosbestikh-o-dendias-ki-ekei-eide-yperarithmoys.html

Σ.Δ. Έρχονται αλλαγές και οι Πενταετείς πρεπει  να έχουν την δικιά τους φωνή και αυτή πρέπει να είναι δυνατή και καθαρή.
ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!!!!

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΩΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΡΧΗΓΟΥ Π.Σ.





Πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κηφισιά.
Στην τελετή παρέστησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κύριος Ιωάννης Τραγάκης, εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του ΥΔΤΠΤΠ  κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν. ο Διοικητής Δ.Δ.Μ.Ν. Αντιναύαρχος (Μ) Παναγιώτης Ελληνιάδης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η φυσική ηγεσία του Π.Σ., ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των ΕΔ/ΣΑ, καθώς και μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.
 
 
 
 
Ο απερχόμενος Αρχηγός του Π.Σ. Στράτηγος ΠΣ Παναγιώτης Μπονάτσος, αφού χαιρέτησε την πολιτική και φυσική ηγεσία των ΕΔ/ΣΑ, προέβη σε μία σύντομη αποτίμηση της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, επισημαίνοντας ότι: «H φετινή ήταν μια δύσκολη χρονιά. Όμως, κατορθώσαμε να κρατήσουμε το Π.Σ. ψηλά στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, κερδίζοντας την εκτίμηση του Ελληνικού λαού». Εξήρε την ετοιμότητα και την άμεση ανταπόκριση των εργαζομένων σε όλους τους φορείς και τη διάθεση αρωγής της Πολιτείας. «Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες πυροσβέστες, μέσα από την καρδιά μου. Στο νέο Αρχηγό εύχομαι δύναμη, υγεία και καλή επιτυχία».
Κατά την ανάγνωση της Ημερησίας Διαταγής, ο νέος Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ανέφερε: «Στο χώρο αυτό, όπου πριν από 34 ολόκληρα χρόνια ορκίστηκα, ως Πυροσβέστης, να υπηρετώ το Πυροσβεστικό Σώμα, αναλαμβάνω σήμερα την ηγεσία του, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων και επίγνωση των ευθυνών, της επιλογής μου σε τούτη τη θέση.
Πρώτα απ΄όλα, νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, την ελληνική κυβέρνηση γενικότερα και ειδικότερα τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιο Ανδρεουλάκο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, επιλέγοντάς με, ως Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Εν συνεχεία  θα πρέπει να ευχαριστήσω το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού, τους συναδέλφους, που σε όλα τα στάδια της υπηρεσιακής μου διαδρομής, με περιέβαλαν με την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία  οποιαδήποτε πυροσβεστική αποστολή μας ανατέθηκε.
Αυτή η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, ο υψηλός μας επαγγελματισμός και η άμεση απόκρισή μας στις ανάγκες των συμπολιτών μας, είναι και οι βασικοί λόγοι της υψηλότατης εμπιστοσύνης που απολαμβάνει, σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα από την ελληνική κοινωνία.
Κλείνοντας  πάνω από 80 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης προσφοράς και καθημερινού αγώνα για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, αλλά και τη διασφάλιση του εθνικού φυσικού πλούτου, το Πυροσβεστικό  Σώμα  αποτελεί σήμερα τον κύριο και βασικό επιχειρησιακό φορέα της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας.
Αυτή η βαριά και μεγάλη παρακαταθήκη του χθες, σε συνδυασμό με τις μεγάλες και επιτακτικές ανάγκες του σήμερα, για την προστασία της κοινωνίας από την απειλή των φυσικών, αλλά και τεχνολογικών καταστροφών, δημιουργούν    ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Κύριε Υπουργέ
Θέλω να σας  διαβεβαιώσω, ότι έχω πλήρη επίγνωση των απαιτήσεων αυτών και αίσθηση του υψηλού χρέους και των βαρύτατων ευθυνών που αναλαμβάνω.
Θα χρησιμοποιήσω όλες μου τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τις δεξιότητες μου, καθώς και τις εμπειρίες που συνέλεξα από την υπηρεσιακή μου διαδρομή, ώστε να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης  που μου επιδείξατε, τόσο εσείς , όσο και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για να ανταποκριθώ στις ανάγκες και τις προσδοκίες των Ελλήνων Πολιτών.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και πραγματικότητα που βιώνουμε ως χώρα, θα συνεχίσω μέχρι τέλους τις όποιες υπηρεσιακές προσπάθειες έχουν γίνει έως και σήμερα. Είναι δεδομένο, και αποτελεί κοινή αντίληψη όλων μας, ότι επιβάλλονται αλλαγές που θα έχουν  προσδιορισμένο στόχο και αποτέλεσμα. Αλλαγές που θα αναδιατάξουν ριζικά και θα βελτιώσουν τον πυροσβεστικό οργανισμό, προσαρμόζοντας αυτόν στο σήμερα αλλά και με όραμα στο μέλλον. Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος παρά μόνο ο  θεσμικός και λειτουργικός εκσυγχρονισμός των δομών του Σώματος, η αναβάθμιση του πυροσβεστικού εκπαιδευτικού συστήματος, η επέκταση της διεθνούς πυροσβεστικής συνεργασίας, η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, η μέριμνα για το προσωπικό, παράγοντες οι οποίοι θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του πυροσβεστικού μηχανισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στο γενικευμένο αίτημα για περισσότερη ασφάλεια και προστασία της καθημερινής ζωής των ελλήνων πολιτών. Επισημαίνω ιδιαίτερα ότι οι προαναφερόμενοι στόχοι θα μπορούσαν να γίνουν έργο μόνο εάν στηριχθούμε στον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή εάν η λειτουργία μας έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και προσανατολισμό, πράγμα που σημαίνει ότι το ικανό και άξιο στελεχιακό δυναμικό που διαθέτουμε πρέπει να έχει τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες και προϋποθέσεις, ώστε  να αποδώσει περισσότερο. Αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις οφείλουμε, στο μέτρο του εφικτού, όλοι μας να διασφαλίσουμε.
Αυτή λοιπόν η προσπάθεια μου βασίζεται στην κοινή πίστη και συλλογική δράση του συνόλου του πυροσβεστικού προσωπικού, των Ελλήνων Πυροσβεστών, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν  να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε αποστολή, όσο δύσκολη και επικίνδυνη κι αν είναι, όποια συγκυρία και αν υπάρχει.
Με αρωγό τη δεδηλωμένη σε όλα τα επίπεδα, συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας, θα προσπαθήσω  να  καταστήσω το Πυροσβεστικό Σώμα  πιο  αξιόμαχο, πιο αξιόπιστο και πιο αποτελεσματικό, βασιζόμενο κυρίως στους ανθρώπους που το στελεχώνουν και θα πορευτώ, διοικώντας, στηριζόμενος σε  δύο κριτήρια, την ΑΞΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.  Δύο αρετές που δίνουν ηθικό νόημα στην εργασία μας και σηματοδοτούν τον αλτρουισμό και τα υψηλά ιδανικά του πυροσβεστικού επαγγέλματος.
Καλώ όλο το πυροσβεστικό προσωπικό,  ένστολο και πολιτικό σε συνεργασία, ώστε να αποδώσουμε στην Ελληνική Κοινωνία  ένα Πυροσβεστικό Σώμα που στα πλαίσια της αποστολής του, θα ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης και απειλής που μπορεί να διασαλεύσει την  ασφάλεια του Έλληνα Πολίτη.
Τέλος θα ήθελα, να απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου προς τον απερχόμενο Αρχηγό.
Φίλε Παναγιώτη σου εύχομαι υγεία και ευτυχία, τόσο σε σένα προσωπικά, όσο και στην οικογένειά σου.
Σας ευχαριστώ όλους.».

Στο χαιρετισμό του ο κύριος Υπουργός τόνισε «Καταρχήν να αναφερθώ στις ήδη εκφωνηθείσες προσφωνήσεις και να ευχαριστήσω θερμά και από βάθους καρδιάς για λογαριασμό μου, αλλά και για λογαριασμό της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, τον απερχόμενο και ήδη Επίτιμο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Παναγιώτη Μπονάτσο. Ο κ. Μπονάτσος υπήρξε ένας ευσυνείδητος δημόσιος λειτουργός, ο οποίος υπό δυσχερέστατες συνθήκες έφερε εις πέρας το έργο το οποίο του ανατέθηκε, κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα,  λόγω των ειδικών συνθηκών, δύσκολης αντιπυρικής περιόδου.

Θα ήθελα να ευχηθώ ό,τι καλό στο νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος  κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο, που αναλαμβάνει σήμερα τα δύσκολα καθήκοντα της ηγεσίας αυτού του ένδοξου Σώματος.
Κυρίες και Κύριοι,
Βρισκόμαστε σε μια φάση αλλαγών. Οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να μην περιλάβουν το Πυροσβεστικό Σώμα.
Όπως ορθά υπογράμμισε στην ημερήσια διαταγή του ο νέος Αρχηγός, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει να επιτελέσει μια τεράστια υπηρεσία στην ελληνική κοινωνία. Η υπηρεσία αυτή για να εκτελεστεί προβλέπει την αναδιάρθρωσή του. Στις επόμενες εβδομάδες, μετά από την εισήγηση του νέου αρχηγού,  θα αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες, που θα δώσουν τη δυνατότητα στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος  να ανταποκριθούν καλύτερα στα καθήκοντά τους. Να βρεθούν πιο κοντά στον Έλληνα πολίτη και στην ελληνική κοινωνία. Και να επιτελέσουν το καθήκον της προστασίας των υψίστων αγαθών της ζωής, αλλά και της περιουσίας των ελλήνων πολιτών. Η αναδιάρθρωση αυτή θα έχει συγκεκριμένες και σαφείς κατευθύνσεις, που θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Από την πρώτη ημέρα της ζωής μου στο δημόσιο διάλογο ενθυμούμαι πάντοτε να λέγεται ότι δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό. Κύριες και Κύριοι, αυτό συνιστά πλάνη. Ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα υπερβαίνει αρκετά τον απαραίτητο αριθμό. Το ερώτημα δεν είναι ο αριθμός, είναι το σύστημα, ο τρόπος αξιοποίησης, η συνολική λειτουργία του. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με την εισήγηση του νέου Αρχηγού, αλλά και με τη συνολική παράδοση του Πυροσβεστικού Σώματος, θα πραγματοποιήσουμε την αναδιάρθρωση αυτή με τρόπο σαφή και επιτυχή. Και να αποδώσουμε στην ελληνική κοινωνία αυτό το οποίο δικαιούται, αυτό που το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν στο Πυροσβεστικό Σώμα:  την  προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των ελλήνων πολιτών. »

ΠΗΓΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.ΠΥ.Ε


Κατεπείγουσα ανακοίνωση της Ε.Π.Π.Υ.Ε




ΑΡ.ΠΡΩΤ. 37
                            



   ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Λάρισα 24  Νοεμβρίου  2012     
                                                                  
                                                       Προς :  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
                                                                        Υπουργό κ. Δένδια Νικόλαο.
                                                                    2. ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
                                                                        Γεν. Γραμματέα κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο
                                                                    3. ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
                                                                        Αρχηγό κ. Γεωργακόπουλο Σωτήριο.
                                                     
Σχετ. : Την υπ’ αριθμόν απόφαση 3010/13-11-2012 Β’ Τεύχος της Εφημερίδας της  
Κυβερνήσεως.
Με την δημοσιοποίηση της ως άνω σχετικής απόφασης με τίτλο «Καθορισμός αριθμού ιδιωτών που εισάγονται στην Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013−2014 και 2014−2015» και στο «Άρθρο 2 Αριθμός εισαγομένων Πυροσβεστικού Σώματος» αναφέρετε ότι  «Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013−2014 και 2014−2015 στην Πυροσβεστική Ακαδημία δεν εισάγονται ιδιώτες.» Μάλιστα η ημερομηνία έναρξης ισχύος καθορίζεται η 13η Νοεμβρίου 2012.
Ως εκ τούτου προκύπτουν θέματα που χρήζουν άμεσης διευκρίνησης προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας.
  1. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει προβεί ως όφειλε, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος στην πρόσληψη των 133 επιλαχόντων Π.Π.Υ. Με την ως άνω απόφαση, υπάρχει θέμα μη πρόσληψης τους μέχρι το τέλος του έτους; Αν όχι γιατί δεν έχετε προβεί ακόμα στην πρόσληψη των συναδέλφων;
  2. Σύμφωνα με την Ν. 3938/2011 άρθρο 15 παρ. 6 «Οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για τρία έτη.» Με δεδομένο ότι ήδη είμαστε στην συμπλήρωση του πρώτου εκ των 3 ετών ποια η μέριμνα του Υπουργείου και του Αρχηγείου ώστε να μην χάσουν οι επιλαχόντες συνάδελφοι την σειρά τους;
Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας.
Με τιμή για το Δ.Σ.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   Καστανιδης  Γεώργιος                                           Πυργιωτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                       Τηλ.6973774868

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


1. Συνάδελφοι Πενταετείς ακούσατε ακούσατε, υπάρχουν καταστατικά σωματείων τα οποία προβλέπουν πως (ο μη γένοιτο) κάποιος Συνάδελφος «χάνει την ιδιότητα του μέλους με τον θάνατό του» όπως γράφουν οπότε οι συγγενείς του  «επιβαρύνονται»   να πληρώσουν στο Σωματείο που το υποστήριζε μέχρι την ήμερα που έφυγε από αυτό το μάταιο τούτο κόσμο, τυχόν απλήρωτες συνδρομές ! 
2. Συνάδελφοι, έχετε διαβάσει τα καταστατικά των Σωματείων σας ή μήπως και εσείς ανήκετε σε κάποιο Σωματείο που και μετά τον θάνατό  σας, μακριά από όλους μας, θα πρέπει οι συγγενείς σας να πληρώνουν συνδρομή ; 
3. Θα ΨΗΦΊΖΑΤΕ ΠΌΤΕ ΣΕ ΤΈΤΟΙΟ σωματείο να σας εκπροσωπήσει ; 
 
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΎΝΤΟΜΑ ΌΤΑΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΨΗΦΊΣΟΥΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΠΟΥ ΕΓΓΡΆΦΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΊΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΌ ΠΥΡΟΣΒΈΣΤΕΣ ΕΝΏ ΕΊΝΑΙ ΠΕΝΤΑΕΤΕΊΣ . 
ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΎΛΗ ΤΟ ΓΆΜΟ , ΣΎΝΤΟΜΑ ΣΕ ΠΡΏΤΗ ΠΡΟΒΟΛΉ."
 
Διορθώσαμε την προηγούμενη ανάρτηση μας γιατί γράφτηκε γρήγορα και υπό το επήρεια του πρώτου ΣΟΚ.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ.

Παραλειπόμενα και όχι μόνο μας στέλνουν κάποιοι συνάδελφοι .
Σας παραθέτουμε μερικά :

1.Κάποιοι διαδίδουν πως η Ομοσπονδία Συμβασιούχων έδωσε στοπ στην τρόικα για την εφεδρεία των Π.Π.Υ. αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την απόλυση των συμβασιούχων που είναι και αρμόδια να εκπροσωπεί συνδικαλιστικά.
Μετά από αυτή την επιτυχία μάλλον βλέπουμε να μεταφέρει την έδρα της στις Βρυξέλλες 

2.Έπεσε στην αντίληψη συναδέλφου πως από τις 170.000 ευρώ περίπου  που είχε  η ΠΟΣΠΥΔ από τον Ιανουάριο του 2011δεν έχει μείνει ούτε για κουλούρι και άρχισε η γκρίνια .

3.Σε ερώτηση που έγινε στην Ομοσπονδία Συμβασιούχων από το Α.Π.Σ. για το πότε έγινε γενική συνέλευση για αλλαγή του καταστατικού τους απάντησαν ότι αυτή έγινε το Φεβρουάριο του 2012.
Θυμάται κάνεις κάτι τέτοιο; Πόσες κολοτουμπες θα κάνουν ακόμα για να καταλάβουν πως είναι μεγάλα παιδιά πλέων.

4.Κάποια σωματεία συμβασιούχων απειλούν πενταετείς για να τους πάρουν την συνδρομή.
Δεν περίμεναν βέβαια ο συγκεκριμένος Π.Π.Υ. να πα ει για παράπονα σε εισαγγελέα και το εν λόγο σωματείο τρέχει και δεν φτάνει.

5.Πρόβλημα με την συνδικαλιστική άδεια έχουν πολλά μέλη του συμβουλίου της Ομοσπονδίας .
Τους λένε οι διοικητές τους πως είναι πλέων πενταετείς και δεν δικαιούνται άδεια για τα σωματεία συμβασιούχων που έχουν.

6.Το σωματείο μεγάρων δημοσίευσε ότι αν γραφτείτε εκεί που μπορούν επίσης να γραφτούν και αξιωματικοί , πυρονομοι , αρχιπυροσβέστες , πυροσβέστες και συμβασιούχοι είναι δώρο η συνδρομή.
Εμείς σας προτείνουμε να περιμένετε γιατί όσο δεν υπάρχει δουλεία ίσως σας δώσουν και καλύτερη προσφορά και που ξέρετε μπορεί να σας πληρώσουν κιόλας για να γραφτείτε .
Μη ξεχνάτε τώρα με την Ένωση οι καιροί είναι δύσκολοι

7.Η Ένωση έχει γράψει στην δύναμη της μέσα σε 40 ήμερες περίπου 400 Π.Π.Υ. και πα ει σφαίρα .
Το νούμερο διέρρευσε από ψηλά και και κάποιοι νιώθουν πως χάνουν το χαλί κάτω από τα πόδια τούς.
Εμείς πάντως γνωρίζουμε πως όταν κάποιων τον τραβάνε το χαλί συνήθως πέφτει.


Αυτά είναι κάποια από τα σχόλια που μας στέλνουν και όπως πάντα τρώνε μια μικρή επεξεργασία γιατί κάποιοι συνάδελφοι είναι πολύ ανθηρόστομοι

Περισσότερα σύντομα.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ


Το βιογραφικό του νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το βιογραφικό του νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος
O Αντιστράτηγος Π.Σ. Σωτήριος Γεωργακόπουλος, γεννήθηκε το 1954, στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
 Το 1978, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1987 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, στον 1ο και στον 4ο Π.Σ. Αθηνών, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, Δ/της στην
ΠΥ Φλώρινας, Δ/της στο Α/Δ Ελευσίνας, Δ/της στον 9ο Π.Σ. Αθηνών και Υποδιοικητής στην Π.Υ. Μαρκοπούλου.
Το 2010 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊστάμενου Α΄ Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.
Τον Ιανουάριο του 2011 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Προϊσταμένου Επιτελείου Α.Π.Σ.
Τον Οκτώβριο του 2011 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδας.
 Έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης στους σεισμούς του Αιγίου, το 1995, και της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών του 2007, στην Ηλεία, και του 2009, στη Βορειοανατολική Αττική. Επίσης, έλαβε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα διυλιστήρια της «PETROLA» και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρείας «ΧΥΜΑ».
 Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Π.Υ.Ε. ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Π.Υ.Ε. ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 31

Λάρισα 13 Νοεμβρίου  2012                                    
                           


ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ                                                                                                                                                      


ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση – ενημέρωση στο Α.Π.Σ. αναλυθήκαν πολλά θέματα εκ των οποίων σας ενημερώνουμε τα εξης :
1.Υπογραφτηκε από το Α.Π.Σ. και πήρε τον δρόμο προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας  το σχετικό Φ.Ε.Κ. των 133 συναδέλφων επιλαχόντων  .Σύγχρονος υπογράφτηκε και προωθητε για να πάρει Φ.Ε.Κ. και τα 50 ονόματα του διαγωνισμού των αξιωματικών
Το Φ.Ε.Κ. αναμένετε εντός των προσεχών ημερών.
2.Μεχρι το τέλος του έτους 2012 θα έχουν εξοφληθεί τα εκτός έδρας , νυχτερινά , εξαιρέσιμα, καθώς και υπερωρίες .
Όσων αφορά το υπόλοιπο του επιδόματος αδείας  αυτό δεν πρόκειται να δοθεί επειδή το επίδομα αδείας υπολογίζετε από 1-7-2012 έως 30-6 2013 και όπως όλοι γνωρίζουμε από  1-1-2013 τα επιδόματα αδείας κόβονται
3.Πριν την λήξη του έτους θα πάρουμε και τα αναδρομικά από τις τριετίες μαζί με τα αναδρομικά από τον Φεβρουάριο του 2012 .Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα δοθούν και τα χρήματα από την εκπαίδευση των οδηγών μηχανών από την  ομάδα  Ήφαιστος .
4.Οι δόσεις για την επιστροφή του επιδόματος των 150 ευρώ τελικά δεν είναι τρεις αλλά τέσσερις  άρα θα υπάρχει μείωση στον μισθό μας και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
5.Για τα Μ.Α.Π. μας ανέφεραν πως υπάρχουν μόνο για τους για τους 133 επιλαχόντες καθώς και για τους 725 και μόνο. Δεν έχει προγραμματιστή προς το παρόν νέος διαγωνισμός για προμήθεια νέων Μ.Α.Π.
6.Μας ενημερωσαν πως έχει ήδη ετοιμαστεί η σχετική Κ.Υ.Α. από το Α.Π.Σ. για επαναφορά του επιδόματος των 150 ευρώ και θα προωθηθει άμεσα προς το Υπουργείο καθώς και το γενικό λογιστήριο του κράτους .
Έπειτα από την συνάντηση στο Α.Π.Σ. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη .
Η Συνάντηση Πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα  και συζητήσαμε για την πορεία του Π.Σ. ώστε η επόμενη αντιπυρική  περίοδος να το βρει σε πλήρη ετοιμότητα.
Σύντομα θα αρχίσουν οι συζητήσεις για την αναδιαρθοση του Σ ωματος καθώς επίσης και τον τρόπο ενσωμάτωσης των Π.Π.Υ.
Όσων αφορά τα ωράρια εργασίας που αφορούν όλο το προσωπικό του Π.Σ. σύντομα θα δοθεί λύση προς θετική κατεύθυνση ώστε εκτός από την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών να υπάρχει και οικονομική ελάφρυνση των υπαλλήλων του Σώματος .
Από το Α.Π.Σ. και από το Υπουργείου ζητήθηκε  η συνδρομή της ΕΝΩΣΗΣ σε προτασεις και απόψεις που αφορούν την καλύτερη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος .
Συνάδελφοι παρόλο τα θετικά μηνύματα  από τις συναντήσεις που είχαμε οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον κλάδο μας .
 
                                          Με τιμή για το Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     Καστανιδης  Γεώργιος                                     Πυργιωτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                Τηλ.6973774868

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΠΥ


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 30
 
Λάρισα 7 Νοεμβρίου  2012                                    
                           

ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 

                                                                                                                                              
 ΘΕΜΑ: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ
Συνάδελφοι στις 5/11/2012  στείλαμε προς το Α.Π.Σ. το εγγραφο με αρ. πρωτ. 29 το οποίο και σας ανακοινώσαμε στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΝΩΣΗΣ  .
Από το Α.Π.Σ.  πληροφορηθήκαμε 5/11/2012 ημέρα που το Α.Π.Σ. έδινε εντολή προς την ενιαία αρχή πληρωμών για να εκταμιευθεί ο μισθός των 4000 Πενταετών Πυροσβεστών θα γίνονταν και συνδικαλιστική παρακράτηση για την Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. ύψους 15 ευρώ στον κάθε Πενταετή Πυροσβέστη. Η εν λόγω συνδικαλιστική παρακράτηση  ήταν μόνο για την Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ και όχι για τα πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν σε αυτή.
Η     Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ  ζητούσε χρήματα βάση των μελών που είχε στην δύναμη της το 2011 όταν όλοι ήμασταν Συμβασιούχοι Πυροσβέστες . Το παράλογο δε ήταν ότι μια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών  ζητούσε παρακράτηση από τους Πενταετείς Πυροσβέστες και μόνο.
Μετά από επικοινωνία της Ένωσης με Α.Π.Σ. και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πολύ αργά το μεσημέρι και με κίνδυνο να χαθεί η πληρωμή για τον μήνα Οκτώβριο και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις αποτράπηκε η Συνδικαλιστική παρακράτηση της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ.
Σας δηλώνουμε πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ή αντιπαράθεση με την Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ καθώς και με όλες τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα .
Το πρόβλημα μας είναι πως μια Συνδικαλιστική Οργάνωση που στην δύναμη της εγγράφει Σωματεία Συμβασιούχων Συναδέλφων ζήτησε να κάνει συνδικαλιστική παρακράτηση από Πενταετείς Πυροσβέστες που δεν μπορεί βάση του δικού της καταστατικού αλλά και των Πρωτοβάθμιων της κατά συνέπια να εγγράψει.
Δεν θα είχαμε κανένα απόλυτος πρόβλημα εάν η παρακράτηση που ζήτησε θα ήταν για Συμβασιούχους Πυροσβέστες τους οποίους και μπορούν τα πρωτοβάθμια όργανα της να εγγράψουν.
Θεωρούμε την ενεργεία της απαράδεκτη και ακρος αντισυνδικαλλιστικη.
Προς ενημέρωσης σας θα σας κάνουμε μια ενημέρωση για τα Σωματεία που μπορείτε να εγγραφτείτε  και ποιος μπορεί να κάνει την συνδικαλιστική παρακράτηση μέσου του εργοδότη .
  1. Τα δευτεροβάθμια Σωματεία όπως είναι η Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ  ή η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. δεν μπορούν να εγγράψουν φυσικά μέλη δηλαδή Πενταετείς Πυροσβέστες . Αυτά μπορούν να εγγράψουν στην δύναμη τους μόνο Πρωτοβάθμια Σωματεία σύμφωνα με το καταστατικό τους .
  2. Η   Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ  διαδίδει ότι έχει κάνει αλλαγή στο καταστατικό της και ότι μπορεί να εγγράψει και Πενταετείς Πυροσβέστες αλλά προς το παρόν δεν το έχει καταθέσει ούτε στο Α.Π.Σ. όπως οφείλει αλλά ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα της . Αυτό που έχει το Α.Π.Σ. λέει ότι εγγράφει Σωματεία που στην δύναμη τους έχουν Συμβασιούχους Πυροσβέστες Πυρόσβεσης Διάσωσης .Να θυμηθούμε όλοι  πως για το έτος 2012 δεν έγινε συνέδριο με απόφαση του προεδρείου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. και ότι μια απόφαση του συνεδρίου της το 2008 όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει στην τροποποίηση του καταστατικού τους Πενταετείς Πυροσβέστες για τον απλούστατο λογο ότι τότε δεν υπήρχε θέμα Πενταετών Πυροσβεστών . Θέμα Πενταετών Πυροσβεστών προέκυψε όπως όλοι μας ξέρουμε με την ψήφιση του νόμου 3938 το 2011. Εκτός όλων των παραπάνω έκανε τροποποίηση καταστατικού το έτος 2009 και ότι είχε αποφασίσει το 2008 το πέρασε τότε.
  3. Τα φυσικά μέλη δηλαδή ο κάθε Πενταετής Πυροσβέστης προσωπικά μπορεί να εγγραφεί μόνο σε πρωτοβάθμια Σωματεία που στο καταστατικό τους αναφέρουν ρητά ότι εγγράφουν Πενταετείς Πυροσβέστες και αυτό γιατί οι Πενταετείς Πυροσβέστες είναι μια ξεχωριστή κατηγορία προσωπικού βάση του νόμου 3938/2011 που έγινε και η πρόσληψη τους . Το καταστατικό της ΕΝΩΣΗΣ  αναφέρει ότι εγγράφονται αποκλίστηκα και μόνο Πενταετείς Πυροσβέστες και το έχουμε αναρτήσει στην σελίδα μας αλλά και για όποιων είναι άπιστος Θωμάς μπορεί με 4 ευρώ που θα πληρώσει για τα μεγαροσημα να πάει στο Πρωτοδικείο και να το πάρει μόνος του από την επίσημη αρχή που το έχει υπογράψει. Την ίδια διαδικασία μπορείτε να κάνετε και για όποιο διποτε Σωματείο πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο .
  4. Συνδικαλιστική παρακράτηση μπορούν να κάνουν μόνο τα πρωτοβάθμια σωματεία και σε καμιά περίπτωση τα δευτεροβάθμια. Τα πρωτοβάθμια Σωματεία για να κάνουν συνδικαλιστική παρακράτηση πρέπει πρώτον να μπορούν να εγγράψουν Πενταετείς Πυροσβέστες και δευτέρων να έχουν πάρει από τα μέλη τους υπεύθυνες δηλώσεις ότι αυτό το δέχονται. Αφού γίνουν όλα τα προαναφερόμενα τότε το πρωτοβάθμιο Σωματείο έχει την υποχρέωση εφόσον έχει πάρει απόφαση Γενικής Συνέλευσης ότι τους εκπροσωπεί το συγκεκριμένο δευτεροβάθμιο Σωματείο και αφού το δευτεροβάθμιο Σωματείο πάρει απόφαση ότι το δέχεται στην οργάνωση του να απόδοση την συνδικαλιστική παρακράτηση σε αυτό. Σας παραθέτουμε και τον νόμο 1264/1982 το άρθρο 6 που καθορίζει όλα αυτά που σας αναφέρουμε.   
Άρθρο: 6      ΠΟΡΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Κείμενο Άρθρου
  1. Οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν δικαίωμα να εισπράττουν τα δικαιώματα εγγραφής, τις συνδρομές και γενικά τις εισφορές των μελών τους και μέσα στο χώρο εργασίας, εκτός χρόνου απασχόλησης. Ο χρόνος αυτός είναι εκείνος που στη διάρκειά του ο εργαζόμενος δεν οφείλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον εργοδότη. 2. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν δικαίωμα να εισπράττουν τις συνδρομές των μελών τους με σύστημα παρακράτησης και απόδοσης από τον εργοδότη, του οποίου οι λεπτομέρειες καθορίζονται με Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή όμοιας έκτασης απόφαση διαιτησίας. "Η καθοριζόμενη να παρακρατείτε συνδρομή καθώς και ο τρόπος κατανομής της μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όλων των βαθμών, καθορίζεται από τις οικείες γενικές συνελεύσεις ή τα διοικητικά συμβούλια, κατά τους ορισμούς των καταστατικών. Για την παρακράτηση της συνδρομής απαιτείται η κατάθεση έγγραφης, θετικής δηλώσεως του μισθωτού  στον εργοδότη,  ελεύθερα ανακαλουμένης.  Η απόδοση των παρακρατούμενων από τον εργοδότη συνδρομών θα γίνεται στο πρωτοβάθμιο επιχειρησιακό σωματείο,  που θα έχει και την ευθύνη της κατανομής τους".
Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο μισθός του Οκτωβρίου θα κατατεθεί κανονικά στους λογαριασμούς σας μέχρι την Παρασκευή 9/11/2012.
Θέλουμε τα μέλη μας να είναι ενημερωμένα και να γνωρίζουν γιατί είναι γραμμένοι σε έναν συνδικαλιστικό φορέα και για ποιον λόγο πληρώνουν την συνδρομή τους ώστε να μην πέφτουν θύματα .
Με τιμή για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανιδης  Γεώργιος                                     Πυργιωτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                Τηλ.6973774868