Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΌΝΕΙΡΟ ΛΕΣ ΠΩΣ ΖΟΥΝ 3851 ΠΕΝΤΑΕΤΉΣ ΠΥΡΟΣΒΈΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΉΣΟΥΝ .
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΩ ΡΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ Π.Σ. ΩΣ ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ.
ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΈΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΆ ΑΠ ΤΑ ----------  ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΊ ΓΑΛΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΏ ΠΩΣ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΝΑ ΦΩΝΆΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΎΡΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.
ΠΕΡΝΟΎΝ 100 ΕΩΣ 150ΕΥΡΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΛΙΓΌΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΌΨΕΙ ΕΊΔΗ ΤΟ ΕΠΊΔΟΜΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΏΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΠΟΥ ΈΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΊΓΕΙ ΜΎΤΗ.
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΜΗΔΕΝ .
ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΕΤΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΕ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΤΆΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΊΠΑΜΕ  ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΑ ΠΙΆΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΆΡΕΣΕ.
-ΑΥΤΆ ΤΑ ΛΊΓΑ ΜΕΤΑΦΈΡΩ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΦΏΝΑΖΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕ. ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΈΓΟΝΤΑΙ.
ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΑΠΛΟΣ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ .
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΊΠΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΊΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΜΕΤΈΦΕΡΕ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ 
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ;

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΤΙΣ ΜΑΝΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ


Αντίδραση πυροσβεστών για τις μάνικες κατά διαδηλωτών
Επιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Αξιωματικών στον Ν. Δένδια
Αντίδραση πυροσβεστών για τις μάνικες κατά διαδηλωτών
23
εκτύπωση  

Επιστολή απέστειλε η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην εντολή να παραχωρηθούν από την Πυροσβεστική στην ΕΛ.ΑΣ. τρία υδροφόρα οχήματα Α΄ τύπου πρώτης και άμεσης επέμβασης.

Στην ανακοίνωση που έχει ως αποδέκτες και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών της Πυροσβεστικής σημειώνουν πως «τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν την εργασιακή και κοινωνική ειρήνη και κινούνται εκτός των ορίων της νομιμότητας».
Όπως λένε ο νόμος 3511/2006 καθορίζει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει «την ευθύνη και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καταστολής των πάσης φύσεως πυρκαγιών και την παροχή κάθε είδους δυνατής συνδρομής για τη διάσωση των ατόμων και υλικών αγαθών, που απειλούνται από αυτές».
Οι συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής επισημαίνουν πως «η χρήση των υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων απ΄την ΕΛ.ΑΣ. θέτει σε κίνδυνο τόσο τα αποτελέσματα της όποιας επιχείρησης κατάσβεσης, όσο και την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων σε αυτά».
Απευθυνόμενοι στην κοινωνία διαβεβαιώνουν πως «θα είμαστε παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες και αρνούμεθα να ενταχθούμε σε μηχανισμούς κατασταλτικής νοοτροπίας».


ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΩΣ ΕΠΤΑ ΕΤΗ

Ήρθε στις υπηρεσίες του σώματος έγγραφο από το Α.Π.Σ. που δίνει εντολή στις γραμματείες να ετοιμάσουν τις προϋπηρεσίες των Συμβασιούχων Πυροσβεστών ώστε να τους αναγνωρίσουν τις τριετίες μέχρι επτά έτη.
Πρώτα των Συμβασιούχων επειδή λίγη η σύμβαση τους και μετά των 5ετων.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ Π.Π.Υ. ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΗΤΣΑ


Ένστολη διαμαρτυρία στην Ηγουμενίτσα των 3 σωμάτων ασφαλείας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί διαδήλωσαν σήμερα Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Στις 11 το πρωί, συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί, έξω από τα κρατητήρια του Λιμεναρχείου, στο παλιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, και μέσω της παραλιακής οδού, συγκεντρώθηκαν στο κτήριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Στην είσοδο του κτηρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, συναντήθηκε και συνομίλησε μαζί τους, ενώ του επιδόθηκε και το ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο ταυτόχρονα το μοίραζαν στους περαστικούς.
Στην συνέχεια αντιπροσωπεία των 3 σωμάτων επισκέφθηκαν και έδωσαν το ψήφισμά τους στο γραφείου του Βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα.
Τέλος επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Κάτσινο και τους Αντιδημάρχους κ. Γόγολο και κ. Δημητρίου.
Αφού έδωσαν και στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας το ψήφισμά τους, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Δημαρχείου, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και αποχώρισαν.

Δείτε Φωτογραφίες, βίντεο με δηλώσεις και το ψήφισμα διαμαρτυρίας που ακολουθούν:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΗΤΣΑ
http://892fm.blogspot.gr/2012/09/3.html

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


Επερώτηση του Βουλευτή των Αν. Ελλήνων Νότη Μαριά.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμό πρωτόκολλο 12/14-9-2012 επισυναπτόμενο έγγραφο του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ανατολικής Κρήτης η ψήφιση του νόμου 3938/2011 για την επαγγελματική αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών ενέτεινε τα προβλήματα του κλάδου.
Συγκεκριμένα οι θέσεις αποδείχτηκαν λίγες (3.400), με αποτέλεσμα την ύπαρξη 1018 επιλαχόντων και 900 πυροσβεστών εκτός ρύθμισης. Επιπλέον μετά από απόφαση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος να ενεργοποιήσει μια διαδικασία για τον αυτεπάγγελτο έλεγχο της σωματικής ικανότητας απόλυσης από τον στρατό, ο αριθμός συμβασιούχων μειώθηκε κατά 158 άτομα.
Όσον αφορά τη θητεία των προσλαμβανόμενων στο Πυροσβεστικό Σώμα με βάση το Π.Δ 121/2007 με σύμβαση ορισμένου χρόνου επεκτάθηκε στις 10 αντιπυρικές περιόδους με απασχόληση οκτώ μηνών. Η φετινή αντιπυρική είναι η τελευταία χρονιά μετά από μόλις τέσσερις μήνες και δέκα πέντε ημέρες καταστρατηγώντας το Π.Δ 121/2007. Σύμφωνα με απάντηση του κ. Δένδια θα είναι η τελευταία αντιπυρική που θα έχει συμβασιούχους.
Το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ανατολικής Κρήτης ζητά:
1. Την τροποποίηση του Π.Δ 121/2007, ώστε να εξασφαλιστούν 15 αντιπυρικές περίοδοι με ελάχιστο χρόνο εργασίας έξι μήνες
2. Την άμεση απορρόφηση περίπου 150 πυροσβεστών, οι οποίοι αν και βρίσκονται σε θέση διορισμού στον διαγωνισμό των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, δεν έχουν ακόμα προσληφθεί
3. Την εφαρμογή του ν. 3938/2011 για τους επιλαχόντες του ίδιου διαγωνισμού κάνοντας χρήση της διάταξης του νόμου για αναπλήρωση του 50% των κενών θέσεων
4. Ίδια αμοιβή για ίδια καθήκοντα και ενοποίηση όλων στο ειδικό μισθολόγιο
5. Ωράριο με έγκριση ωρών
6. Ένταξη όλων των πυροσβεστών στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι Υπουργοί:
1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για την άμεση απορρόφηση των πυροσβεστών που βρίσκονται σε θέση διορισμού και των επιλαχόντων του διαγωνισμού Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης;
2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για την ρύθμιση των θεμάτων των αντιπυρικών περιόδων, της αμοιβής, του ωραρίου και της ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά;
3. Σε ποιες επιπλέον ενέργειες προτίθενται να προβούν για να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ανατολικής Κρήτης;


ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΧΑΘEI ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ.

Μετά από παρέμβαση αυτόν που δεν πρέπει να μιλάνε η πλάστιγγα δείχνει να γέρνει στο να μην χαθεί το επίδομα των Π.Π.Υ οδηγών .
Υπάρχει και προσπάθεια η οποία βρίσκει προς το παρόν τοίχο για να το πάρουν και οι μάχιμοι.
Παντού βρίσκουν κλειστές πόρτες και μια δυσαρέσκεια για τον κλάδο.
Η προσπάθεια παντός θα γίνει και ίσως κάποιοι που προσπαθούν να το κόψουν τιμωρηθούν.

Σ.Δ. Όσες φορές ο παραπάνω συντάκτης μας έχει στήλη μήνυμα ήταν σωστός . Ελπίζουμε να είναι και τώρα.
Πάντως εμείς το αναμεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη.

ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Βίντεο Τρικαλινοί πυροσβέστες «Ανάβουν φωτιές» στην Κυβέρνηση

  • Γράφτηκε από την   
  • Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 17:00
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς 
  • Εκτύπωση 
  • E-mail
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βίντεο Τρικαλινοί πυροσβέστες «Ανάβουν φωτιές» στην Κυβέρνηση Βίντεο Τρικαλινοί πυροσβέστες «Ανάβουν φωτιές» στην Κυβέρνηση
Πυροσβέστες από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «για να μάθει ο κόσμος τα προβλήματά μας. Ζητάμε», είπε ο πρόεδρος της Δυτικοθεσσαλικής Ένωσης κ. Κων/νος Μασούρας, «απ' όλους τους πολίτες να σταθούν δίπλα μας. Όπως στεκόμαστε κι εμείς, με αυταπάρνηση, στο πλευρό τους! Τους προστατεύουμε, αλλά θέλουμε και αυτοί να μας προστατεύσουν (σ.σ. αυτό ανέγραφε, με... κατακόκκινα γράμματα το πανό που κρατούσαν στα χέρια). Έρχονται επώδυνα, αβάσταχτα μέτρα για τον κλάδο μας, που επιτελεί λειτούργημα. Έχουμε οικογένειες και πρέπει να επιβιώσουμε. Και για να συμβεί αυτό, επιβάλλεται να αντισταθούμε και να φωνάξουμε για το δίκιο μας. "Πάγωσαν" οι μισθολογικές προαγωγές. Κάθε μέρα δεχόμαστε νέα πλήγματα στους μισθούς μας. Τα ωράρια εργασίας είναι εξωπραγματικά. Δεν ζητάμε υπέρογκους μισθούς, αλλά μισθό για να επιβιώνουμε! Θέλουμε, μέχρι τελευταία στιγμή, να πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση θα τηρήσει αυτό που είπε με τα ισοδύναμα μέτρα».
Δείτε στο βίντεο του trikalaola.gr ολόκληρη την δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Θεσσαλίας κ. Κ. Μασούρα στα τοπικά Μ.Μ.Ε., αλλά και στιγμιότυπα από την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας εντός του πλαισίου πανελλαδικής διαμαρτυρίας. Σημειωτέον, ότι η οικεία Π.Υ. έχει από τους παλαιότερους στόλους οχημάτων στην Ελλάδα!

Πήγη trikalaola.gr
Σ.Δ ΜΠΡΑΒΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΥΜΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ

ΒΡΕΘΕΙΚΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 150 ΕΥΡΩ


Επιστολή προς Δένδια για το επίδομα των οδηγών


Το έμβλημα της ΠΟΣΠΥΔ
Κύριε Υπουργέ,
Με το παρόν έγγραφό μας σας απασχολούμε αναφορικά με έγγραφο του ΓΛΚ που σας απεστάλη, σύμφωνα με το οποίο το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα περικοπεί με αναδρομική μάλιστα ισχύ από τους οδηγούς πυροσβέστες που συνδέονται με το ΠΣ τόσο με σχέση πενταετούς υποχρέωσης όσο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου!!
Ειδικότερα, στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 4024/2011 ορίζεται ότι «εκτός από το βασικό μισθό του υπαλλήλου, δύναται να χορηγηθεί επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μέχρι του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ μηνιαίως. Οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης του καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, η οποία εκδίδεται σε αποκλειστική προθεσμία έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου».
Στην υπ’ αρ. οικ.2/16519/0022/24-2-2012 ΚΥΑ με την οποία καθορίστηκαν οι δικαιούχοι του επιδόματος αυτού δεν συμπεριελήφθησαν τόσο οι πενταετούς υποχρέωσης όσο και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες.
Μόνο εκ παραδρομής μπορούμε να θεωρήσουμε ότι συνέβη αυτό από πλευράς πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, καθώς λόγω της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου και της πολιτικής αστάθειας που επικρατούσε στη χώρα μας εκείνη την περίοδο παρήλθε άπρακτη η προθεσμία των έξι μηνών.
Κύριε Υπουργέ, είναι παράδοξο να μην χορηγείται το ανωτέρω επίδομα σε μια επαγγελματική κατηγορία που σε καθημερινή σχεδόν βάση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της φωτιάς και καλείται πολλές φορές με αντίτιμο την ίδια του τη ζωή να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Είναι παράλογο να εκτελούμε κατεξοχήν καθήκοντα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και να μην αμειβόμαστε με το αντίστοιχο επίδομα.
Κύριε Υπουργέ, πρέπει να συμβάλλετε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Άλλωστε κατά κανόνα οι προθεσμίες που τίθενται στις νομοθετικές διατάξεις έχουν ενδεικτικό χαρακτήρα (ΣτΕ 2275/1987 και 3900/1988), ενώ στις περιπτώσεις εκείνες που τίθεται συγκεκριμένη προθεσμία, εντός της οποίας θα πρέπει να ασκηθεί η αρμοδιότητα, ο χαρακτηρισμός της προθεσμίας ως αποκλειστικής, όπως συμβαίνει και στην περίπτωσή μας με το Ν. 4024/2011, έχει την έννοια της έντονης υπόδειξης για ταχεία ενέργεια (ΣτΕ 2079/1987).
Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να πράξετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
ΠΗΓΗ ΠΟΣΠΥΔ
Σ.Δ. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.
Τρέξτε ποδαράκια μου μην σας χ@@ι ο κώλος
Κάλιο αργά παρα ποτέ
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Ο ελληνικός λαός είναι σοφός με τις παροιμίες του.

Για μια ακόμα φόρα δεν αναφέρονται ότι το δικαιούνται και οι Μάχιμοι.
Σε μικρότερο ίσως ποσό από τα 150 ευρώ αλλά το δικαιούνται.

Αν αυτό Κύριοι το στέλνατε έξι μήνες πριν δεν θα τρέχαμε τώρα.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ



Νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012 προωθείται με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παραπάνω απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και «θα επιφέρει αφενός εξοικονόμηση πόρων, αλλά κυρίως συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας».

Η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας θεσμοθήτηκε το 1937 επί Ιωάννη Μεταξά με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937.

Αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, πρόκειται για «μερικές εκατοντάδες συντάξεις», που κυμαίνονται από 200 έως 600 ευρώ.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ.




    • Στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2001 αναφέρει για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Εκεί λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνετε η ειδικότητα του πυροσβέστη, ως εκ τούτου όπως αναφέρει εγγράφως το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους προς το ΑΠΣ , οι Π.Π.Υ δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος αυτού . Το επίδομα αυτό  το δικαιούνται όσοι εργάζονται στο Νομό Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στην επαρχία Φιλιατών, αλλά και όσοι η Υπηρεσία τους βρίσκετε σε ακτίνα έως  20 χλμ από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. 
    • Ωστόσο η ΠΟΣΠΥΔ με την βοήθεια των Νομικών Συμβούλων της προσπαθεί να αποτρέψει το κόψιμο του παραπάνω επιδόματος                                                 
    • Επίσης ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας και προϋπηρεσίας που μπορεί να αναγνωριστεί στο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικό είναι μέχρι 7 έτη. Ο χρόνος υπηρεσίας και της προϋπηρεσίας που ξεπερνά τα 7 έτη δεν λαμβάνετε υπόψη για μισθολογική εξέλιξη. Ολα αυτά με βάση το Γεν. Λογiστήριο του Κράτους.        


    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: Forest Firefighters Greece 

    Σ.Δ.Τρία συναδελφικά blog αναμεταδίδουν το ένα από το άλλο τι;
    Αναμεταδίδουν στο πρώτο θέμα απο τα τρια κάτι που δεν το γράφει κανένας νόμος
    Αυτό βέβαια δεν πειράζει.
    Αυτό που πειράζει είναι ότι σίγουρα ούτε οι ίδιοι δεν το διάβασαν γιατί εάν το διάβαζαν θα έβλεπαν πως δεν βγαίνει κανένα νόημα.
    Το συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέρει 4000 πενταετείς και θα έπρεπε να το προσέξατε λίγο παραπάνω συνάδελφοί.
    Θα ήθελα βέβαια να δω και το πραγματικό έγγραφο που επικαλούνται και εάν λέει έτσι τότε συγνώμη.
    Και εξηγώ:
    Στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011 αναφέρει για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Εκεί λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνετε η ειδικότητα του πυροσβέστη, ως εκ τούτου όπως αναφέρει εγγράφως το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους προς το ΑΠΣ , οι Π.Π.Υ δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος αυτού .

    Στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011 λέει:Εκτός από το βασικό μισθό του υπαλλήλου δύναται να χορηγείτε επίδομα ανθυγιεινής εργασίας μέχρι του ποσού τον 150 ευρώ μηνιαίως.Οι δικαιούχοι του εν λόγου επιδόματος καθώς και οι προϋποθέσεις χορήγησή του καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού η οποία εκδίδεται σε αποκλειστική προθεσμία έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

    ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ.

    Λέει δηλαδή αυτό που φωνάζαμε την περίοδο που περνάγαμε σχολές. Ότι έπρεπε ο τότε Υπουργός να βγάλει υπουργική απόφασή και να καθoρίσει πόσο θα πάρουν οι οδηγοί και πόσο οι μάχιμοι.Γιατί και οι μάχιμοι το δικαιούνται.
    Το ΑΠΣ δεν ενόχλησε τα συνδικάτα τι έκαναν τότε;
    Σας παραθέτουμε τρις Υπουργικές από υπουργία και εργαζομένους που τούς ενδιέφερε να το πάρουν.

    Αρχείο Adobe Acrobat ΦΕΚ 1399Β_12 (Μέγεθος: 319 Kb)
    Αρχείο Adobe Acrobat ΦΕΚ 1398Β_12 (Μέγεθος: 339 Kb)
    Αρχείο Adobe Acrobat ΦΕΚ 465Β_12 (Μέγεθος: 360 Kb)

    Το επίδομα αυτό  το δικαιούνται όσοι εργάζονται στο Νομό Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στην επαρχία Φιλιατών, αλλά και όσοι η Υπηρεσία τους βρίσκετε σε ακτίνα έως  20 χλμ από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. 

    Σε αυτό το κομμάτι μάλλον αναφέρονται στο επίδομα παραμεθορίων.Είναι ένα διαφορετικό θέμα από το άλλο και μπράβο στο Σωματείο Θεσπρωτίας που το κατάλαβε και υποχρέωσε το Α.Π.Σ. να διορθώσει το λάθος του.
    Ενημερωτικά και μόνο αυτό το επίδομα είναι 100 ευρώ.


    ΥΓ. Συνάδελφοι  των blog θα σας παρακαλεσω   λίγη προσοχή τα λαθη ειναι ανθρωπινα αλλα όλοι οι συνάδελφοι αυτόν των καιρό είναι μέσα στα νεύρα. Ευχαριστώ.


    ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΙΣΩΣ ΤΕΛΕΙΚΑ ΕΞΕΡΕΘΕΙ ΤΟ Π.Σ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


    Καλά νέα για τους ένστολους

    Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 13:15

    Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι ο Δένδιας έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι ένστολοι θα εξαιρεθούν από τις περικοπές

    Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι ο Δένδιας έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι ένστολοι θα εξαιρεθούν από τις περικοπέςΕκτός περικοπών φαίνεται ότι θα τεθούν τελικά οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) τουλάχιστον μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια.
    Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι ο Δένδιας έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι ένστολοι θα εξαιρεθούν κι αυτό δεν είναι απαραιτήτως καλό, αφού ο Σαμαράς απαίτησε «περισσότερα νούμερα από την Αστυνομία» δηλαδή καλύτερη αστυνόμευση και παραπάνω δουλειά στους δρόμους.
     
    ΠΗΓΗ: PARAPOLITIKA.GR

    Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Π.Σ.


    Διχάζει τους πυροσβέστες το επίδομα των 170 ευρώ

    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    Διχάζει τους πυροσβέστες το επίδομα των 170 ευρώΔιχάζει τους πυροσβέστες το επίδομα των 170 ευρώ
    Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και η τρόικα με τις αιτιάσεις της δημιουργεί κόντρες και ... μίση στους ένστολους. Κι αυτό γιατί μόνο ως κόντρα μπορεί να εκληφθεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα μεταξύ πυροσβεστών και ...πυροσβεστών.
    «Μήλο της Έριδας» για τη διαμάχη τύπου «Κράμερ εναντίον Κράμερ» στην πυροσβεστική οικογένεια και του Ηρακλείου, αποτελεί το επίδομα των 170 ευρώ που λαμβάνουν οι άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης , για το οποίο αρκετοί συνάδελφοί τους λένε ότι το παίρνουν χωρίς λόγο ή θα έπρεπε να το παίρνουν κι όσοι δεν υπηρετούν στην ΕΜΑΚ, καθώς όπως τονίζεται «οι πυροσβέστες εκτώς της ειδικής υπηρεσίας κάνουν αν όχι περισσότερα, τουλάχιστον τα ίδια με τους «επίλεκτους» συναδέλφους τους».
    Η διαμάχη αυτή έχει ξεκινήσει εδώ κι αρκετό καιρό, έχει λάβει όμως μεγαλύτερες διαστάσεις από τότε που οι υπηρετούντες στην πυροσβεστική είδαν το μισθό τους να μειώνεται αισθητά.
    Ερωτηθείς ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Μανώλης Αντωνακάκης επιβεβαίωσε τη διαμάχη που υπάρχει τελευταία ανάμεσα στους πυροσβέστες του Ηρακλείου για το επίδομα των 170 ευρώ που παίρνουν οι συνάδελφοί του της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης.
    «Εμείς ως συνδικαλιστική Ένωση δεν θέλουμε να καταργηθεί το επίδομα αυτό από τους συναδέλφους μας. Δεν πιστεύουμε όμως ότι θα πρέπει και να διατηρηθεί εφόσον μειωθεί κι άλλο ο δικός μας μισθός. Άποψή μας είναι ότι θα πρέπει το επίδομα αυτό να το παίρνουμε κι εμείς, καθώς ο όγκος της δικής μας εργασίας είναι εξίσου μεγάλος με αυτόν των συναδέλφων στη συγκεκριμένη υπηρεσία».
    Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Αντωνακάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα και έχει δικαιωθεί σε πρώτο βαθμό, ενώ αναμένεται η εκδίκαση του Εφετείου. Πάγια θέση των συνδικαλιστικών ενώσεων είναι η διατήρηση των ειδικών μισθολογίων στα επίπεδα που βρίσκονται σήμερα, όμως ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε τη διατήρηση του ειδικού επιδόματος που για την Πυροσβεστική Υπηρεσία δίδεται σε όσους υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών. Πρόκειται όπως τονίζεται για έναν άδικο διαχωρισμό, αφού στην Π.Υ δεν υπάρχουν «μάχιμοι και μη μάχιμοι» πυροσβέστες.
    Πυροσβέστες που ρωτήθηκαν από την «Π» εξέφρασαν το έντονο παράπονό τους για την μισθολογική όπως χαρακτηρίζουν αδικία που υφίστανται σε σύγκριση με τα στελέχη της ΕΜΑΚ.
    «Δεν έχουν περισσότερες υποχρεώσεις από εμάς, δεν κινδυνεύουν περισσότερο από εμάς. Για παράδειγμα δεν πάνε σε αστικές φωτιές, ενώ σε σοβαρά τροχαία επεμβαίνουμε κι εμείς» ανέφεραν πυροσβέστες του Ηρακλείου.
    Από την άλλη πλευρά αξιωματικός της Π.Υ ο οποίος έχει υπηρετήσει στην ΕΜΑΚ ανέφερε ότι τα καθήκοντα των ανδρών της ΕΜΑΚ είναι εξειδικευμένα και μπορούν να εκτελεστούν μονάχα από κατάλληλα εκπαιδευμένους πυροσβέστες. «Υπάρχουν περιστατικά που πρέπει να επέμβουν δύτες, να γίνουν αναρριχήσεις και διασώσεις τις οποίες μπορούν να φέρουν εις πέρας μονάχα κατάλληλα εκπαιδευμένο πυροσβεστικό προσωπικό» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, όπως και οι αντίστοιχες υπηρεσίες της υπόλοιπης Ελλάδας διαθέτει ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό πάνω στον οποίο έχει γίνει η ανάλογη εκπαίδευση».
    Αναδιάρθρωση στην ΕΜΑΚ;
    Η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης στελεχώθηκε και λειτούργησε στην Κρήτη το 2001. Σύμφωνα με πυροσβέστες , ο κανονισμός που τη διέπει ορίζει να υπηρετούν σε αυτή άτομα που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία τους στις Ειδικές Δυνάμεις και να μην υπερβαίνουν το 35ο έτος της ηλικίας τους. Τηρούνται όμως αυτές οι προδιαγραφές στην υπηρεσία της Κρήτης; Ρωτήσαμε στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
    «Όταν ξεκίνησε η λειτουργία της δεν υπήρχε ενδιαφέρον για συμμετοχή από πυροσβέστες. Οι θέσεις που έπρεπε να καλυφθούν ήταν περισσότερες από τις αιτήσεις που γίνονταν. Η στελέχωση είναι αλήθεια ότι δεν τηρήθηκαν πιστά τα όσα ορίζονταν από τον κανονισμό. Δεν μπορούσε όμως να γίνει διαφορετικά, καθώς η Κρήτη έπρεπε να έχει τη δική της ΕΜΑΚ. Με την εκπαίδευση που ακολούθησαν τα στελέχη της, έφτασαν στο επίπεδο που απαιτούνταν» ανέφερε αξιωματικός.
    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δεδομένα 11 χρόνια μετά έχουν αλλάξει σημαντικά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω προφανώς του επιδόματος των 170 ευρώ, πολλοί πυροσβέστες επιθυμούν - και κάποιοι έχουν κάνει σχετικές αιτήσεις- προκειμένου να ενταχθούν στο δυναμικό της ειδικής υπηρεσίας.
    Ο κ. Αντωνακάκης μας είπε ότι πράγματι πολλοί πυροσβέστες επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΜΑΚ Κρήτης. «Δε γνωρίζω τον ακριβή αριθμό , ούτε πόσοι είναι οι συνάδελφοι που έχουν κάνει αιτήσεις. Η ΕΜΑΚ υπάγεται στο Αρχηγείο του Σώματος κι από εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις» τόνισε.
    Του Θάνου Περβολαράκη
    Πήγη http://www.patris.gr

    Σ.Δ.ΚΥΡΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΠΗ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
          ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΡΩΦΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ.

    Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

    ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ & ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ

    ΜΑΛΛΙΆ ΚΟΥΒΆΡΙΑ.

    Πολλά κομμωτήρια ανα την Ελλάδα έχουν αυτή την επωνυμία.
    Στην δίκια μας περίπτωση η έκφραση ταιριάζει γάντι.

    Και εξηγώ.
    Έχουμε Ομοσπονδία , έχουμε περίπου 35 Σωματεία Πρωτοβάθμια , έχουμε Συντονιστικό Επιλαχόντων , έχουμε Συντονιστικό αλλαγμένο Ι , έχουμε Συντονιστικό Συμβασιούχων.
    Με όλα αυτά σε πλήρη λειτουργία θα μας ζήλευε όλος ο Συνδικαλιστικός κόσμος.
    Παρόλα αυτά κάποια Σωματεία μόνιμων νομίζουν πως έχουμε κενά και ανακοινώνουν πως μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας μέσα από τα δικά τους Σωματεία.

    Τι λένε αυτά τα Σωματεία.
    Γραφτείτε σε εμάς.Και οι πενταετής και οι συμβασιούχοι.
    Και λοιπόν εμείς πάμε και γραφόμαστε σε αυτά τα Σωματεία.
    Έχουμε δίκιο που πήγαμε εκεί;
    Ποια είναι αυτά τα Σωματεία και τι έχουνε κάνει όλα αυτά τα χρόνια για εμάς .
    Το ψάξαμε;
    Ποια από αυτά τα Σωματεία μας στήριξαν τόσα χρόνια;
    Αν βρείτε έστω και ένα ,  τραβώ να πάτε συνάδελφοί να γραφτείτε.

    Συνάδελφοι , και απευθύνομε στους 1100 που είναι έκτος προκήρυξης , στους 1000 επιλαχόντες της προκήρυξης , στους 3400 εντός προκήρυξης εξ. εποχικών και στους 600 εξ των πολιτών.
    Λιπών όλοι εμείς οι παραπάνω χωράμε στα σωματεία των μονίμων;
    Όσοι νομίζουν βέβαια ότι χωράνε ιδίου της δόξας πεδίο λαμπρό.

    Προβλήματα μονίμων: μην χαθούν και άλλα από τα κεκτημένα που έχουν σήμερα.
    Έχουν βέβαια χάση αρκετά μέχρι τώρα αλλά δεν μίλαγαν.
    Ήταν πολύ το λίπος.
    Τους προτείνουμε να ασχοληθούν με αυτό που τους έμεινε γιατί τους βλέπω να τους παίρνουν και το υπόλοιπο.

    Σε καμία περίπτωση δεν τους θέλουμε απέναντι  και δεν είμαστε απέναντι .
    Θα θέλαμε να είμαστε μαζί.
    Εμείς τόσα χρόνια λέγαμε πως είμαστε το ίδιο , άλλα το λέγαμε μόνο εμείς.

    Αλλά ας αφήσουμε τους μόνιμους Συναδέλφους αρκετά ασχοληθήκαμε έχουν τα δικά τους προβλήματα τα οποία δεν μας ζήτησαν και ποτέ την συνδρομή μας αλλά όπως και να έχει άρχισαν να το παλεύουν και πολύ καλά κάνουν.
    Εμείς είμαστε εδώ και παρόλο τα δικά μας προβλήματα που είναι πολύ περισσότερα δηλώνουμε αλληλέγγυοι και δίπλα τους γιατί τους θεωρούσαμε συναδέλφους και τους θεωρούμε.
    Αλλά ας πάμε στα δικά μας που είναι αρκετά.

    -Έχουμε τους 1100 εκτός προκήρυξης οι οποίοι από όσο γνωρίζω ζητούν να τελειώσουν το Γυμνάσιο η το Δημοτικό για τους μεγαλύτερους , να αποκτήσουν την κατάλληλη προϋπηρεσία οι υπόλοιποι και ίσως κάποιοι να καθαρίσουν ποινικά και Ι. Τώρα είναι και κάποιοι πάνω από 56 ετών οι οποίοι πλέων δεν μιλάνε καθόλου. ίσως βγουν στη σύνταξη και ησυχάσουν.
    Αυτή η μερίδα λιπών θέλει κάτι που δεν μας το έχει γράψεις ούτε σε ένα χαρτί για να ξέρουν και όλοι οι υπόλοιποι τι ακριβός θέλουν . Και αναφέρομε στο συντονιστικό τους που τους το έφτιαξε η ΠΟΣΠΥΔ.

    -Έχουμε 1000 περίπου επιλαχόντες οι οποίοι είναι απογοητευμένοι εν μέρη διότι έχουν μείνει εκτός παρόλο που είχαν όλα τα προσόντα του διαγωνισμού και προϋπηρεσία ίσως και από το 2001 άλλα έμειναν εκτός.Αυτοί λοιπόν ασχολούνται ποιο πολύ με το πως θα βγάλουν άλλους έξω για να μπούνε αυτοί.κάποιοι ελάχιστο κοιτούν και τα κενά των μονίμων τα οποία κατά 50% θα γίνουν οργανικά πενταετών.
    Το διαταυτα είναι πώς και αυτοί έχουν Συντονιστικό υπό της ΠΟΣΠΥΔ , αλλά και αυτοί δεν έχουν μια ανακοίνωση επίσημη να ξέρουμε τι ισχύει και τι θέλουν.

    -Έχουμε 600 πενταετής από τους πολίτες που δεν ακούγονται πουθενά παρόλο που ει ναι νέα παιδιά και θα έπρεπε να έχουν όρεξη για το μέλλων .
    Λιπών εδώ είμαι σε δύσκολη θέση γιατί δεν ξέρω πολλά για αυτούς οι οποίοι είναι και αυτοί συνάδελφοι αλλά επικοινωνούν σπασμωδικά και δείχνουν χαμένοι.
    Ένα κομμάτι της άριας φυλής των μονίμων Συναδέλφων ( ευτυχώς μικρο ) τους έχουν πιση ότι είναι και αυτοί μόνιμοι με την διάφορα πως δεν μπορούν να καταλάβουν πως οι μόνιμοι συνάδελφοι τους κουτσά στραβά ζούνε τις οικογένειάς τους αλλά αυτοί δεν μπορούν με αυτά που παίρνουν να ζήσουν τον εαυτό τους.
    Νέες ιδέες χρειαζόμαστε άλλα στην προκείμενη εποχή που ζούμε δεν θα περιμένουμε ας ενεργοποιηθούν λίγο ποιο γρήγορα τους χρειαζόμαστε.
    Ελαφρυντικό ότι αυτοί δεν έχουν Συντονιστικό.

    -Το μεγάλο κομμάτι ει ναι είναι 3400 πενταετής πυροσβέστες οι οποίοι αν και χαλαροί στην αρχή και χωρίς καμία ανάμιξη συντονιστικού προσπαθούν μέσα σε αυτό το θολό τοπίο να ανασυγκροτηθούν και να πάρουν μια κατεύθυνση άλλα πλέων δείχνουν να μην εμπιστεύονται ότι τους έφερε στην σημερινή κατάσταση την οποία κρίνουν Μέτα από σχεδόν 7 μήνες σχετικά καλή.

    Και ρωτώ τώρα είναι αυτή η πραγματική κατάστασης αυτή μόνο.
    Τα έχω πει όλα δυσάρεστα.
    Μήπως τα έχω πει ευχάριστα σύμφωνα μα τις κακές Κασσανδρεύς που λένε δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα.
    Οι Συνάδελφοι μόνιμοι που μας θέλουν μαζί έχουν κάτι ποιο ξεκάθαρο στο μυαλό τους;

    Σάς στέλνω αυτό το email με το μυαλό μου το καλό όλων μας και θέλω να το δημοσιεύσετε.
    Χαράλαμπος Παπαχρηστος.

    Σ.Δ.ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΡΕΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΜΗ ΠΡΕΠΟΥΣΕΣ .
    ΕΠΛΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΑΜΕ ΣΩΣΤΑ.
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.